נתח בקר טרי מומלץ: כתף בקר טרי
חומרים ל- 8 מנות:
800 גר' נתח כתף בקר טרי חתוך לקוביות
400 גר' שעועית ירוקה
400 גר' שעועית צהובה
1 בצל גדול
3 שיני שום קלופות וקצוצות
6 שזיפים מיובשים מגולענים
כף גדושה חרדל
כוס וחצי בירה כהה (אלכוהולית)
1 כף שמן זית
חופן תמרים (50 גרם)
חופן אגוזי ברזיל (50 גרם)
אופן ההכנה:
מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל ומטגנים בכף שמן עד להשחמה
מוסיפים את כל שאר הרכיבים (אם משתמשים בשעועית קפואה, יש להוסיפה 20 דקות לפני תום הבישול)
מוסיפים עוד מים לכיסוי כל הרכיבים
מביאם לרתיחה ומבשלים כשעה על אש קטנה
הצעת הגשה:
להגיש עם קינואה מסודרת בתוך טבעת.
מקשטים את הקדרה עם עשב תיבול ומגישים עם הרוטב.
מתכונים נוספים באתר מועצת הבקר: www.meat.org.il