אסקלופ עגל פריזאי ברוטב תפוזים וקיראסו

המצרכים1 נתח סינטה עגל במשקל 200 גרם1 כוס קמח2 ביציםקורט מלחפלפל שחור גרוס טרי1 כפית פטרוזיליה קצוצה1 כפית חרדל דיז'ון חלקשמן לטיגוןלרוטב2 כפיות סוכרחצי כוס מיץ תפוזים טרישליש כוס ליקר קיראסוקורט פלפל שטה גרוס1 כף גרדת תפוז (ז'סט)50 גרם מחמאה או חמאהאופן ההכנהאת נתח הסינטה יש לשטח בעזרת פטיש לשניצלים את הביצים יש לטרוף יחד עם החרדל הפטרוזיליה והתבלינים.יש לצפות את הנתח בקמח, לנער היטב, לטבול בביצים ושוב לקמח, לטגן במחבת משני הצדדים ,להוציא על גבי נייר סופג ולנגב היטב את השמן. בנפרד בסיר מתאים יש להמיס את הסוכר לגוון זהוב, להוסיף את מיץ התפוזים והליקר להביא לרתיחה. אחרי שהכל רותח, להנמיך את הלהבה, לבשל עד המסת הסוכר, להוסיף את הפלפל שטה ולהוריד מהאש.כאשר הרוטב מתקרר כ10 דקות יש להוסיף את החמאה תוך כדי ערבוב ועד להמסה, להוסיף את גרדת התפוז.לסדר את האסקלופ במרכז הצלחת ולצקת רוטב מעל.להוסיף חצי לימון ליד.

המצרכים
1 נתח סינטה עגל במשקל 200 גרם
1 כוס קמח
2 ביצים
קורט מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית פטרוזיליה קצוצה
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
שמן לטיגון

לרוטב
2 כפיות סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים טרי
שליש כוס ליקר קיראסו
קורט פלפל שטה גרוס
1 כף גרדת תפוז (ז'סט)
50 גרם מחמאה או חמאה

אופן ההכנה
את נתח הסינטה יש לשטח בעזרת פטיש לשניצלים

את הביצים יש לטרוף יחד עם החרדל הפטרוזיליה והתבלינים.

יש לצפות את הנתח בקמח, לנער היטב, לטבול בביצים ושוב לקמח, לטגן במחבת משני הצדדים ,להוציא על גבי נייר סופג ולנגב היטב את השמן.

בנפרד בסיר מתאים יש להמיס את הסוכר לגוון זהוב, להוסיף את מיץ התפוזים והליקר להביא לרתיחה. אחרי שהכל רותח, להנמיך את הלהבה, לבשל עד המסת הסוכר, להוסיף את הפלפל שטה ולהוריד מהאש.

כאשר הרוטב מתקרר כ10 דקות יש להוסיף את החמאה תוך כדי ערבוב ועד להמסה, להוסיף את גרדת התפוז.

לסדר את האסקלופ במרכז הצלחת ולצקת רוטב מעל.

להוסיף חצי לימון ליד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר