חומרים:
5 נתחי פילה בקר מיושן, כ- 200 גר` לנתח
5 שיני שום (טריות וגדולות) כתושות
1 חבילת פטריות שמפיניון
1 חבילת פטריות פורטבלו
1 חבילה של בזיליקום טרי
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס דבש
שמן זית
אופן ההכנה:
במחבת מחממים שמן זית,
מטגנים קלות את נתחי הפילה רק לסגירה משני הצדדים, ומעבירים לתבנית אפיה.
באותה מחבת מטגנים את הפטריות, השום והבזיליקום עד להשחמה מלאה, ומוסיפים את כל התערובת לתבנית האפייה עם הבשר.
מוסיפים מעט מלח ופלפל לטעם, ויוצקים מעל הכל את הדבש.
מעבירים לתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה בחום בינוני.
הגשה:
במרכז צלחת גדולה מניחים נתח פילה, עליו מניחים חלק מתערובת הפטריות ותוספת נוספת בצידו, ומגישים מייד.
יורם קוהן הוא מומחה לבשר גורמה ומקיים אירועים וסדנאות של בשר גורמה, ובעל אתר www.MeetTheMeat.com המספק בנוסף טיפים, מתכונים, המלצות על מסעדות, ועוד.