טיבון טלה במשרה דובדבנים

יחד עם סלט קוסקוס, כוסברה ודובדבנים מוחמצים, בליווי סנדביץ' פולנטה וקרם דובדבנים

טיבון טלה במישרה דובדבנים יחד עם סלט קוסקוס, כוסברה ודובדבנים מוחמצים, בליווי סנדביץ' פולנטה וקרם דובדבנים

משרה דודבנים
חומרים:
200 גר' טיבון טלה
50 גר' יין אדום משובח
50 מ"ל מיץ דובדבנים
פלפל שחור גרוס
50 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המרינדה.
משרים את הטיבון בתוכה לשעתיים לפחות.

סלט קוסקוס
חומרים:

100 גר' קוסקוס גס מבושל
חופן כוסברה קצוצה
חופן נענע קצוצה
1 כפית נענע מנטה קצוצה
2 כפות צנוברים
20 גר' דובדבנים מוחמצים קצוצים
מיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל- לתבל לפי הטעים

אופן ההכנה:
מערבבים את הקוסקוס עם שאר החומרים.

פולנטה
חומרים:

400 מ"ל מים
150 גר' חמאה
125 גר' קמח תירס
50 גר' גבינת פרמזן

אופן ההכנה:
מבשלים את הפולנטה.
מרדדים בשתי תבניות נפרדות (קטנות) לעובי של 1/2 ס"מ ומקררים.

קרם דובדבנים
חומרים:

50 גר' דובדבנים מגולענים
1/4 כוס יין אדום
2 כפות יין אדום מתוק
1 כף חומץ בלסמי
1/4 כוס ציר עגל

אופן ההכנה:
מבשלים את הדובדבנים בשאר החומרים עד צמצום.
מועכים עם מזלג עד למרקם פירה.
מורחים את הקרם על אחת מתבניות הפולנטה.
מניחים מעל את התבנית השנייה (כמו סנדביץ').
קורצים 2 עיגולים בעזרת רינג.
מסדרים עיגול אחד על הצלחת.
מעליו עורכים את סלט הקוסקוס, ומעליו עיגול פולנטה נוסף.

הרכבת המנה:
צולים את הטיבון במחבת פסים כבדה ומסדרים סביב הסלט.
לוקחים את נוזלי המשרה ומעבירים לסיר קטן.
מצמצמים על האש עד לקבלת רוטב, אותו מזלפים מעל הטיבון.

'אסתושה', מושב לימן, גליל מערבי, טל. 04-9821250

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר