כתף עגל בעיטור אספרגוס

מצרכים: בשר כתף בקר מיושן בואקום במשקל של 2.5 ק"ג ירקות שורש (בצל, גזר, שורש סלרי, כרישה – 2 יחידות מכל ירק כוס שמן זית 1 ראש שום – כתוש. כוס וחצי יין אדום יבש 5 עלי דפנה 8 גרגרי פלפל אנגלי קופסה קטנה רסק עגבניות צרור טימין טרי צרור אספרגוס טרי 3 ליטר ציר בשר אופן ההכנה: במחבת עם תחתית כפולה מחממים את השמן וצולים את הבשר מכל הכיוונים, למניעת בריחת נוזלים ושמירה על עסיסות מירבית. מוציאים את נתח הבשר ומוסיפים לסיר את ירקות השורש ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים שום כתוש. תבלינים, עשבי תיבול, יין אדום ורסק עגבניות. מבשלים כמה דקות. מחזירים את נתח הבשר לסיר ומכסים בציר בקר מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים מוציאים את נתח הבשר ומקררים. מצמצמים את הרוטב עד שמסמיך פורסים את הבשר ומניחים בתבנית. מכסים ברוטב ומחממים בתנור הכנת האספרגוס: מנקים את האספרגוס חולטים 30 שניות בציר ירקות עשיר ומעבירים מיד לכלי עם קוביות קרח.מקפיצים במחבת טפלון עם מעט שמן זית איכותי, מלח אטלנטי, פלפל גרוס טרי, ומגישים עם הבקר. מעדניית משפחת ששון, רח' יעקב 5, רחובות (כשר)www.sasson-family.co.il, טל. 08-9319932

מצרכים:
בשר כתף בקר מיושן בואקום במשקל של 2.5 ק"ג
ירקות שורש (בצל, גזר, שורש סלרי, כרישה – 2 יחידות מכל ירק
כוס שמן זית
1 ראש שום – כתוש.
כוס וחצי יין אדום יבש
5 עלי דפנה
8 גרגרי פלפל אנגלי
קופסה קטנה רסק עגבניות
צרור טימין טרי
צרור אספרגוס טרי
3 ליטר ציר בשר

אופן ההכנה:
במחבת עם תחתית כפולה מחממים את השמן וצולים את הבשר מכל הכיוונים, למניעת בריחת נוזלים ושמירה על עסיסות מירבית.
מוציאים את נתח הבשר ומוסיפים לסיר את ירקות השורש ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים שום כתוש. תבלינים, עשבי תיבול, יין אדום ורסק עגבניות.
מבשלים כמה דקות.
מחזירים את נתח הבשר לסיר ומכסים בציר בקר
מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים
מוציאים את נתח הבשר ומקררים.
מצמצמים את הרוטב עד שמסמיך
פורסים את הבשר ומניחים בתבנית.
מכסים ברוטב ומחממים בתנור

הכנת האספרגוס:
מנקים את האספרגוס
חולטים 30 שניות בציר ירקות עשיר ומעבירים מיד לכלי עם קוביות קרח.
מקפיצים במחבת טפלון עם מעט שמן זית איכותי, מלח אטלנטי, פלפל גרוס טרי,
 ומגישים עם הבקר.

מעדניית משפחת ששון, רח' יעקב 5, רחובות (כשר)
www.sasson-family.co.il, טל. 08-9319932

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר