מתכון ל-4 סועדים
חומרים:
לרוסטביף:
יש לבחור חצי קילו נתח סינטה או נתח פילה בקר, נקי משומן וגידים
למרינדה:
1 כף חרדל גרגירים
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות.
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
כף טימין קצוץ
כף רוזמרין
לירקות האנטיפסטי:
ירקות פרוסים לפרוסות ארוכות:
2 פלפלים אדום וצהוב
1 בטטה בינונית
1 בצל אדום קלוף
2 כפות שמן זית, מלח פלפל
כף טימין קצוץ טרי
לרוטב לסלט:
4 כפות חומץ בלסמי.
1 כף חרדל גרגרים
1 כף סוכר חום
1/2 כוס שמן זית
כף מיץ לימון
לערבב היטב בצנצנת סגורה.
לסלט:
מבחר חסות, בייבי ורוקט
אופן ההכנה:
טיפ קטן: עדיף ורצוי שהנתח בשר יהיה בטמפרטורת החדר לפני תחילת צלייתו.
יש לחמם תנור לחום גבוה (220 מעלות) מראש.
יש לעטוף את נתח הבשר במרינדה, להניח את הבשר בתבנית, ואם יש בנמצא רשת שאפשר להניח אותו עליה – עדיף.
להכניס לצלייה למשך כרבע שעה עד 20 דקות, עד שיהיה מדיום.
לאחר הוצאתו מהתנור יש להמתין מספר דקות לפני פריסתו (אפשר להשתמש בו חם או קר בהגשה).
הכנת ירקות האנטיפסטי:
מחממים תנור לחום בינוני גבוה (כ- 180 מעלות).
לערבב את כל הירקות עם השמן זית, מלח פלפל והטימין.
לפרוס בתבנית ולאפות בתנור כרבע שעה או עד שכל הירקות מוכנים
(עד שיתרככו מעט, בעיקר לבדוק את הבטטות).
הרכבת המנה:
לשים את מבחר החסות בקערה.
להוסיף את הירקות קלויים ואת הבשר, פרוס דק.
לבזוק מעט מהרוטב מעל.
למסעדת פאפאגאיו 5 סניפים ברחבי הארץ:עזריאלי ת"א, תלפיות –ירושלים, פארק המדע – רחובות, ארנה – הרצליה פיתוח, חוצות המפרץ – חיפה.