תבשיל פויקה טלה ועגל

מתכון לתבשיל פויקה טלה ועגל "מרינדו" לקראת תחרות "מלך הפויקה" – תחרות ענקית נושאת פרסים, במסגרת פסטיבל טעם כנרת החמישי. מתאים לכ-6 סועדים.חומרים:1 ק"ג בשר עגל (אוסובוקו, אסאדו, שפונדרה)1 ק"ג בשר טלה (אוסובוקו, צוואר טלה, כתף טלה)גזר תפוח אדמה בטטה כרישה ראשי שום שלמים בצל בקבוק יין אדום באיכות טובה פלפל אנגליעלי דפנהחצי ליטר ציר עגל2 כפות סילאן2 כפות חרדל גרגירים יבשאופן ההכנה:"לסגור" את כל נתחי הבשר מכל הצדדים בפויקה שחומם מראש.להוסיף את הירקות.בכלי נפרד ליצוק את היין, הציר, הסילאן, הפלפל, עלי הדפנה, והחרדל ולערבב. להוסיף את הנוזלים לסיר, לכסות במים ולהביא לרתיחה.להנמיך את האש ולבשל כשלוש שעות על אש נמוכה.

מתכון לתבשיל פויקה טלה ועגל "מרינדו" לקראת תחרות "מלך הפויקה" – תחרות ענקית נושאת פרסים, במסגרת פסטיבל טעם כנרת החמישי. מתאים לכ-6 סועדים.

חומרים:
1 ק"ג בשר עגל (אוסובוקו, אסאדו, שפונדרה)
1 ק"ג בשר טלה (אוסובוקו, צוואר טלה, כתף טלה)
גזר
תפוח אדמה
בטטה
כרישה
ראשי שום שלמים
בצל
בקבוק יין אדום באיכות טובה
פלפל אנגלי
עלי דפנה
חצי ליטר ציר עגל
2 כפות סילאן
2 כפות חרדל גרגירים יבש

אופן ההכנה:
"לסגור" את כל נתחי הבשר מכל הצדדים בפויקה שחומם מראש.
להוסיף את הירקות.
בכלי נפרד ליצוק את היין, הציר, הסילאן, הפלפל, עלי הדפנה, והחרדל ולערבב.
להוסיף את הנוזלים לסיר, לכסות במים ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש ולבשל כשלוש שעות על אש נמוכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר