רוסטביף בניחוח מעדן רימון-פטל וירקות שורש מקורמלים

מרכיבים: 2 ק"ג רוסטביף של טיבון ויל8 שיני שום קטנות 2 כפות מעדן רימון- פטל של סן דלפור2 כפות חרדל דיז'ון חלק של MAILLE1 כף חרדל גרגרים של MAILLE4 כפות עלי רוזמרין קצוצים2 כפות עלי טימין1 כף פלפל שחור גרוסמלח גסלירקות מקורמלים:חצי כוס שמן זית3 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים2 יחידות כרישה פרוסות (החלק הלבן)2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות גדולות20 שיני שום בקליפתם 1 לפת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות8 בצלצלי שאלוט קלופים2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחצוייםכוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, טימין, רוזמרין)מלח גס, פלפל שחור גרוסחצי כוס יין לבן יבשאופן ההכנה:יום לפני הצלייה מנגנים היטב את נתח הבשר, חורצים חריצים ודוחפים בכל חריץ שן שום. מערבבים בכלי את מעדן רימון-פטל עם שני סוגי החרדל ומורחים את נתח הבשר. מפזרים מעל הנתח את הרוזמרין, הטימין ופלפל שחור ומהדקים בעזרת חוט. מניחים את נתח הבשר במגש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.מוציאים את נתח הבשר מהמקרר כשעה לפני הצלייה. מניחים את הנתח על רשת המונחת בתוך תבנית ויוצקים לתבנית כוס מים. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250-300 מעלות). מכניסים את נתח הבשר לתנור וצולים 20 דקות. פותחים את דלת התנור ומנמיכים את החום ל- 180 מעלות. לאחר 4 דקות סוגרים את דלת התנור וצולים עוד 20 דקות לדרגת medium-rare או עד 10 דקות נוספות לדרגת מדיום. מוציאים את הבשר מהתנור, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים בצד ל- 15 דקות.מעבירים את נתח הבשר לקרש חיתוך. פורסים ומגישים עם ירקות מקורמלים ובתיבול מלח גס.לירקות מקורמלים: (מכינים אותם לפני הכנת הרוסטביף). במחבת גדולה או בסיר שטוח שניתן להכניס לתנור מחממים שמן זית. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עד שיזהיבו מעט. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).מוסיפים למחבת או לסיר את עשבי התיבול, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס, מוסיפים את היין ומכסים בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור ואופים 45 דקות. מסירים את הנייר ואופים 15 דקות נוספות עד להזהבה. טועמים ומשפרים תיבול. יוצקים על הירקות מעט שמן זית, מערבבים ומגישים.

מרכיבים:
2 ק"ג רוסטביף של טיבון ויל
8 שיני שום קטנות
2 כפות מעדן רימון- פטל של סן דלפור
2 כפות חרדל דיז'ון חלק של MAILLE
1 כף חרדל גרגרים של MAILLE
4 כפות עלי רוזמרין קצוצים
2 כפות עלי טימין
1 כף פלפל שחור גרוס
מלח גס

לירקות מקורמלים:
חצי כוס שמן זית
3 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים
2 יחידות כרישה פרוסות (החלק הלבן)
2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות גדולות
20 שיני שום בקליפתם
1 לפת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
8 בצלצלי שאלוט קלופים
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחצויים
כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, טימין, רוזמרין)
מלח גס, פלפל שחור גרוס
חצי כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה:
יום לפני הצלייה מנגנים היטב את נתח הבשר, חורצים חריצים ודוחפים בכל חריץ שן שום.
מערבבים בכלי את מעדן רימון-פטל עם שני סוגי החרדל ומורחים את נתח הבשר. מפזרים מעל הנתח את הרוזמרין, הטימין ופלפל שחור ומהדקים בעזרת חוט. מניחים את נתח הבשר במגש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.
מוציאים את נתח הבשר מהמקרר כשעה לפני הצלייה.
מניחים את הנתח על רשת המונחת בתוך תבנית ויוצקים לתבנית כוס מים. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250-300 מעלות).
מכניסים את נתח הבשר לתנור וצולים 20 דקות.
פותחים את דלת התנור ומנמיכים את החום ל- 180 מעלות.
לאחר 4 דקות סוגרים את דלת התנור וצולים עוד 20 דקות לדרגת medium-rare או עד 10 דקות נוספות לדרגת מדיום.
מוציאים את הבשר מהתנור, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים בצד ל- 15 דקות.
מעבירים את נתח הבשר לקרש חיתוך. פורסים ומגישים עם ירקות מקורמלים ובתיבול מלח גס.
לירקות מקורמלים: (מכינים אותם לפני הכנת הרוסטביף). במחבת גדולה או בסיר שטוח שניתן להכניס לתנור מחממים שמן זית. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עד שיזהיבו מעט.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מוסיפים למחבת או לסיר את עשבי התיבול, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס, מוסיפים את היין ומכסים בנייר אלומיניום.
מכניסים לתנור ואופים 45 דקות.
מסירים את הנייר ואופים 15 דקות נוספות עד להזהבה.
טועמים ומשפרים תיבול.
יוצקים על הירקות מעט שמן זית,
מערבבים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר