רוסטביף פיקאניה

נתח בשר הנחשב על ידי רבים לנתח בעל טעם משובח יותר מהפילה מיניון. הוא מפורסם ואהוב בעיקר במדינות דרום אמריקה ונקרא Punta de cuadril או שפיץ המותן, בברזיל הוא מכונה גם "פיקאניה"

נתח בשר הנחשב על ידי רבים לנתח בעל טעם משובח יותר מהפילה מיניון.
הוא מפורסם ואהוב בעיקר במדינות דרום אמריקה ונקרא Punta de cuadril
או שפיץ המותן, בברזיל הוא מכונה גם "פיקאניה"

חומרים:
1.5 ק"ג שפיץ שייטל מיושן כהלכה
לרוטב:
גרגרי כוסברה יבשים
2 שיני שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח גס
שמן זית

אופן ההכנה:
באופן עקרוני ניתן להסתפק בתיבול נתח הבשר היטב מכל צדדיו במלח גס בלבד, ולגשת להכנתו.
מי שרוצה לנסות שילוב טעם אחר, מוזמן לנסות ע"י כתישה של מרכיבי הרוטב תוך הוספת השמן עד להיווצרות רוטב סמיך אך לא יותר מדי.
מורחים את נתח הבשר ברוטב היטב מכל צדדיו.
מניחים למנוחה כשעתיים.
שמים את הנתח על הגריל לאחר שחומם, כך שעוצמת החום נמוכה יחסית מצדי הבשר, ומתחתיו אין חום ישיר וחזק.
צולים למשך כשעה והופכים את הנתח מדי רבע שעה עד לדרגת צלייה של מדיום-נא.
מומלץ מאוד להשתמש במד טמפרטורה מיוחד לבשר, זול ויעיל מאוד.
חוצים את הנתח לפרוסות עבות.
צורבים על הגריל כל פרוסה למשך מספר שניות בלבד משני צדיה.
מסדרים במגש ומגישים מייד.

www.meetthemeat.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר