חומרים:
סיר פויקה מס' 6 שמתאים ל- 12 עד 14 איש
2 קילו בשר צוואר עגל עדיף עם עצם חתוך לקוביות
2 קילו בשר צוואר טלה חתוך לקוביות
800 גרם צ׳וריסוס
10-12 בצל לבן בינוני חתוך לקוביות גדולות
10-12 תפוחי אדמה בינוניים חתוך לקוביות גדולות
5-6 גזר בינוני חתוך גס
2 שורש פטרוזיליה גדול
4 בטטות בינוניות
3 ראשי שום נקיים חצויים
תבלינים: מלח , פלפל שחור גרוס דק, פפריקה מתוקה, אגוז מוסקט, כמון 2 כפות שטוחות, סוכר
3 בקבוקי יין מרלו
150 מיליליטר טקילה
מים עד כדי כיסוי התבשיל
שמן זית
עשבי תיבול טריים: רוזמרין, טימין ופטרוזיליה
אופן ההכנה:
מחממים את סיר הפויקה היטב.
מכניסים את קוביות הבשר ( טלה ועגל) וסוגרים אותן היטב.
מוסיפים בצל וגזר וממשיכים לטגן יחד עד שהבצל מזהיב.
מוסיפים ראשי שום חצויים, פלפל שחור, מלח, פפריקה אדומה וכוס שמן זית.
ממשיכים לבשל יחד.
כשהכל מבושל מוסיפים לסיר 2 בקבוקי יין ומרתיחים את הסיר.
כשהסיר רותח מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ואת נקניקיות הצ׳וריסוס שלמות.
מרתיחים שוב.
זה הזמן להוסיף אגוז מוסקט, קוביות גדולות של בטטה, שורש פטרוזיליה ועשבי תיבול ועוד בקבוק יין.
מניחים לתבשיל לרתוח שוב
מוסיפים טקילה ומים לכיסוי התבשיל.
מערבבים ערבוב קל (על מנת לשמור על המרכיבים שלמים).
מכאן ואילך מבשלים על אש נמוכה של גחלים שעתיים עד ארבע שעות
במידה וחסרים נוזלים יש להוסיף יין ומים.
הסיר מתבשל עם מכסה.
לפני ההגשה ניתן לטעום ולתקן תיבול.
יוסי כץ מקיבוץ אלומות הוא ״מלך הפויקה״ לשנת 2009
ממתכוני פסטיבל טעם כנרת ה- 6 בחנוכה, 2-11.12.2010