קדרת בוקרים עם פירות יבשים

6 מנותחומרים:נתח בשר בקר (כתף) – כ-800 גר'2 בצלים גדולים פרוסים 2 ראשי שום שלמים (מנוקים מה"זקן" של השום)5 שיני שום קלוף½ כוס יין אדום יבש איכותירבע כוס שמן זית2 גזרים מקולפים ופרוסים2 בטטות חתוכות5 גבעולי סלרי, פרוסים גס10 שזיפים מיובשים מגולענים 10 משמשים מיובשים2 כפות שקדים פרוסים 3 כפות דבש1 כף חרדל1 כפית קרי1 מקל קינמון3 גרגרי הל10 גרגירי פלפל אנגלימלח, פלפל שחור טחון טרי4 גבעולי רוזמרין טרייםאופן ההכנה:חותכים את הבשר המופשר לקוביות קטנות ומערבבים עם שיני השום.משמנים את קרקעית הקדירה במעט שמן זית.מערבבים את כל הנוזלים והתבלינים בקערה או בצנצנת ומנערים היטב (חוץ מהרוזמרין והקינמון).מניחים את קוביות הבשר בקדירה.מוסיפים את הגזרים והבטטות החתוכות, שום, בצל, סלרי, שזיפים, משמשים, ענפי רוזמרין, מקל קינמון.שופכים מעל את הנוזלים שעורבבו היטב.מכניסים הקדירה לתנור בחום גבוה כ-20 דקות מנמיכים החום בתנור ומשאירים לפחות 7-8 שעותלפני הגשה מפוררים מעל המנה שקדים פרוסים לקישוט וטעם.מסעדת הבוקרים, הממוקמת בסמוך לאורוות הסוסים במרום גולן, פועלת בימים ראשון-שישי (עד כניסת שבת). המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות ומועצה דתית רמת הגולן בראשות הרב ישי סמואל.מסעדת הבוקרים, 04-6960206

6 מנות

חומרים:
נתח בשר בקר (כתף) – כ-800 גר'
2 בצלים גדולים פרוסים
2 ראשי שום שלמים (מנוקים מה"זקן" של השום)
5 שיני שום קלוף
½ כוס יין אדום יבש איכותי
רבע כוס שמן זית
2 גזרים מקולפים ופרוסים
2 בטטות חתוכות
5 גבעולי סלרי, פרוסים גס
10 שזיפים מיובשים מגולענים
10 משמשים מיובשים
2 כפות שקדים פרוסים
3 כפות דבש
1 כף חרדל
1 כפית קרי
1 מקל קינמון
3 גרגרי הל
10 גרגירי פלפל אנגלי
מלח, פלפל שחור טחון טרי
4 גבעולי רוזמרין טריים

אופן ההכנה:
חותכים את הבשר המופשר לקוביות קטנות ומערבבים עם שיני השום.
משמנים את קרקעית הקדירה במעט שמן זית.
מערבבים את כל הנוזלים והתבלינים בקערה או בצנצנת ומנערים היטב (חוץ מהרוזמרין והקינמון).
מניחים את קוביות הבשר בקדירה.
מוסיפים את הגזרים והבטטות החתוכות, שום, בצל, סלרי, שזיפים, משמשים, ענפי רוזמרין, מקל קינמון.
שופכים מעל את הנוזלים שעורבבו היטב.
מכניסים הקדירה לתנור בחום גבוה כ-20 דקות
מנמיכים החום בתנור ומשאירים לפחות 7-8 שעות
לפני הגשה מפוררים מעל המנה שקדים פרוסים לקישוט וטעם.

מסעדת הבוקרים, הממוקמת בסמוך לאורוות הסוסים במרום גולן, פועלת בימים ראשון-שישי (עד כניסת שבת). המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות ומועצה דתית רמת הגולן בראשות הרב ישי סמואל.

מסעדת הבוקרים, 04-6960206

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר