מצרכים:
1.5 ק"ג נתח של שפיץ שייטל
מלח גס
פלפל גרוס
זרעי אניס לפי הטעם
חופן זרעי כוסברה
חופן זרעי כמון
עלי תימין טרי
לרוטב:
4 כפות סילאן
2 כפות ברנדי
2 כפות ארק
פלפל שחור גרוס
2 כפות של חמוציות יבשות
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
מתבלים את הבשר היטב ויוצקים מעל שמן זית. מכניסים לתנור ל-45 דקות.
במקביל, מערבבים היטב את כל חמרי הרוטב ומביאים לרתיחה פעם אחת.
מוציאים את הנתח מהתנור, מצננים כ-5 דקות.
פורסים דק, מסדרים על צלחת הגשה ויוצקים את הרוטב מעל.
מאסטר שף, יועץ קולינארי קובי מזרחי, חבר הנהלת איגוד השפים ומנכ"ל i.c.i – המכון הישראלי לקולינאריה יישומית