מצרכים לכ- 12 יחידות:
4 תפו"א גדולים
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 בצל לבן קצוץ דק
1 כף רסק עגבניות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 ביצה
2 כפות פרורי לחם
פפריקה מתוקה
בהרת
מלח
פלפל
שמן לטיגון עמוק
כ- 3 כפות קמח לבן
1 כף רסק עגבניות
מצרכים להכנת הרוטב:
6 שיני שום פרוסות
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית בהרת
מלח פלפל ומים לפי הצורך
אופן הכנת הרוטב:
בסיר קטן עם מעט שמן לטגן את פרוסות השום (בזהירות לא לשרוף).
להוסיף את הרסק והתבלינים.
לערבב ולהוסיף כ-2 כוסות מים.
להגיע לרתיחה ולהוריד מהאש.
אופן הכנת המפרום:
מחממים תנור ל- 190 מעלות.
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
עושים חתך לאורך כל פרוסה כמעט עד הסוף ומשרים את הפרוסות בקערה עם מים ומלח כ-20 דקות.
בקערה מניחים את הבשר, בצל קצוץ, פטרוזיליה, 1 ביצה, פרורי לחם, ותבלינים.
מערבבים היטב.
ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר.
מחממים שמן בסיר בינוני לטיגון עמוק.
מכינים שני כלים: אחד עם קמח, שני עם 2 ביצים וכף רסק עגבניות.
מקמחים את הממולאים, מנערים משאריות, טובלים בתערובת הביצים
ומניחים בתוך השמן הרותח בזהירות.
חוזרים על הפעולה עם כולם.
מסדרים את הממולאים המטוגנים בתוך תבנית לאפייה.
יוצקים עליהם את הרוטב ואופים בתנור כשעה עד שעה ורבע או עד שתפו"א רכים
פייסבוק: שף פרטי לפי שעה