אנדיב, קרם לפת ונקניקיות טלה

ל-4 סועדיםמרכיבים:6 ראשי אנדיב 200 מ"ל יין ריזלינג יבש4 נקניקיות טלה טריות4 כפות שמן זית500 גרם לפת200 מ"ל חלב קוקוס לא ממותקמלח פלפל לבן גרוסאופן ההכנה:קולפים את הלפתות וחותכים אותן לקוביות של 2 ס"מ. מכניסים את קוביות הלפת לסיר, מוסיפים חצי מכמות היין ומוסיפים מים לכיסוי הלפתות. מכסים ומבשלים על אש בינונית למשך 40 דקות עד לריכוך. מסננים את הנוזלים וטוחנים את קוביות הלפת עם חלב הקוקוס לקרם חלק במעבד מזון. שומרים חם.חוצים את ראשי האנדיב לאורכם. מחממים מחבת כבדה ומוסיפים את 2 כפות שמן הזית. מטגנים את האנדיב 2 דקות במחבת החמה ומוסיפים את היין הנותר. מצמצמים את היין עם האנדיב ומסירים מהאש. מחממים את שארית שמן הזית במחבת, ומטגנים את הנקניקיות 3 דקות מכל צד. הגשה: מניחים כף גדולה של קרם לפת בכל צלחת, ועליה את חצאי האנדיב והנקניקייה. ממליחים ומפלפלים ואוכלים מיד. לצד המנה ממליץ השף יאיר יוספי על בירה היינקןצילום: בועז לביא

ל-4 סועדים

מרכיבים:
6 ראשי אנדיב
200 מ"ל יין ריזלינג יבש
4 נקניקיות טלה טריות
4 כפות שמן זית
500 גרם לפת
200 מ"ל חלב קוקוס לא ממותק
מלח
פלפל לבן גרוס

אופן ההכנה:
קולפים את הלפתות וחותכים אותן לקוביות של 2 ס"מ.
מכניסים את קוביות הלפת לסיר, מוסיפים חצי מכמות היין ומוסיפים מים לכיסוי הלפתות. מכסים ומבשלים על אש בינונית למשך 40 דקות עד לריכוך.
מסננים את הנוזלים וטוחנים את קוביות הלפת עם חלב הקוקוס לקרם חלק במעבד מזון.
שומרים חם.
חוצים את ראשי האנדיב לאורכם.
מחממים מחבת כבדה ומוסיפים את 2 כפות שמן הזית.
מטגנים את האנדיב 2 דקות במחבת החמה ומוסיפים את היין הנותר.
מצמצמים את היין עם האנדיב ומסירים מהאש.
מחממים את שארית שמן הזית במחבת, ומטגנים את הנקניקיות 3 דקות מכל צד.

הגשה:
מניחים כף גדולה של קרם לפת בכל צלחת, ועליה את חצאי האנדיב והנקניקייה. ממליחים ומפלפלים ואוכלים מיד.

לצד המנה ממליץ השף יאיר יוספי על בירה היינקן

צילום: בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר