חומרים:
½ ק'ג בשר טלה טחון
1 שקית במיה קפואה או חצי ק"ג במיה טריה
100 גרם רסק עגבניות
1 כף פפריקה
שמן זית
1 כף סוכר
מלח ופלפל
50 גרם צנוברים קלויים
כוסברה טרייה
פטרוזיליה
½ לימון
1 כוס מים
1 בצל יבש קצוץ
3 שיני שום פרוס
אופן ההכנה:
הכנת הקציצות:
מניחים בקערת ערבוב את הבשר, מתבלים בכפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס. מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה קצוצה ומערבבים היטב.
יוצרים קציצות במשקל 50-70 גרם.
מחממים שמן במחבת.
מטגנים קלות את הקציצות ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
מוסיפים שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל והבמיה עד הזהבה.
מוסיפים את השום והרסק ומטגנים עוד כ-2 דקות.
בוזקים את הסוכר ומוסיפים מים.
סוחטים את הלימון מעל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים ממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
קוצצים כוסברה ומפזרים מעל.
מבשלים עוד כ-2 דקות.
טועמים ומשפרים טעם עם מלח ופלפל.
טיפ להגשה:
כדאי להגיש מרכז שולחן בלוויית חלה או לחם לבן שלם.
"כרמים", מושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש
טל. 08-8505859