קציצות טלה וצנוברים בתבשיל של במיה ברוטב חמוץ מתוק

חומרים:½ ק'ג בשר טלה טחון1 שקית במיה קפואה או חצי ק"ג במיה טריה 100 גרם רסק עגבניות1 כף פפריקהשמן זית 1 כף סוכרמלח ופלפל50 גרם צנוברים קלוייםכוסברה טרייהפטרוזיליה½ לימון1 כוס מים 1 בצל יבש קצוץ3 שיני שום פרוסאופן ההכנה:הכנת הקציצות: מניחים בקערת ערבוב את הבשר, מתבלים בכפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס. מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה קצוצה ומערבבים היטב. יוצרים קציצות במשקל 50-70 גרם.מחממים שמן במחבת.מטגנים קלות את הקציצות ומניחים בצד. הכנת הרוטב: מוסיפים שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל והבמיה עד הזהבה. מוסיפים את השום והרסק ומטגנים עוד כ-2 דקות. בוזקים את הסוכר ומוסיפים מים. סוחטים את הלימון מעל ומביאים לרתיחה. מנמיכים ממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. קוצצים כוסברה ומפזרים מעל. מבשלים עוד כ-2 דקות.טועמים ומשפרים טעם עם מלח ופלפל. טיפ להגשה: כדאי להגיש מרכז שולחן בלוויית חלה או לחם לבן שלם."כרמים", מושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"שטל. 08-8505859

חומרים:
½ ק'ג בשר טלה טחון
1 שקית במיה קפואה או חצי ק"ג במיה טריה
100 גרם רסק עגבניות
1 כף פפריקה
שמן זית
1 כף סוכר
מלח ופלפל
50 גרם צנוברים קלויים
כוסברה טרייה
פטרוזיליה
½ לימון
1 כוס מים
1 בצל יבש קצוץ
3 שיני שום פרוס

אופן ההכנה:
הכנת הקציצות:
מניחים בקערת ערבוב את הבשר, מתבלים בכפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס. מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה קצוצה ומערבבים היטב.
 יוצרים קציצות במשקל 50-70 גרם.
מחממים שמן במחבת.
מטגנים קלות את הקציצות ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:
מוסיפים שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל והבמיה עד הזהבה.
מוסיפים את השום והרסק ומטגנים עוד כ-2 דקות.
בוזקים את הסוכר ומוסיפים מים.
 סוחטים את הלימון מעל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים ממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
קוצצים כוסברה ומפזרים מעל.
מבשלים עוד כ-2 דקות.
טועמים ומשפרים טעם עם מלח ופלפל.

טיפ להגשה:
כדאי להגיש מרכז שולחן בלוויית חלה או לחם לבן שלם.

"כרמים", מושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש
טל. 08-8505859

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר