מאז 'גילוי האש' (או המצאת שיטה להבערת אש) החל האדם לאכול בשר מבושל בטכניקות שונות. אחת מהן היא בישול ארוך ואיטי בנוזלים בחום נמוך, שמאפיינת תבשילי קדירה. תבשילי הקדירה מתאפיינים בהיותם תבשילי "הכל כלול". תבשיל (או נזיד) שהוא ארוחה שלמה: בשר וירקות או בשר וקטניות (גולאש, חמין, קאסולה, צ'ילי קון קרנה ועוד). במתכון זה נשלב שתי טכניקות בישול: נכין את הבשר בתבשיל, ואת התוספת (או המצע עליו נניח את הבשר) של ירקות השורש, נאפה בתנור.
חומרים ל-4 סועדים:
4 פרוסות של צוואר עגל במשקל 300 גרם כל אחת
כוס קמח
שמן קנולה
מלח ופלפל
כוס יין אדום
2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
2 בצלים קלופים וחתוכים לפרוסות
2 כפות רסק עגבניות
10 שיני שום קלופות
כוס כרישה חתוכה לפרוסות
4 ענפי טימין
חומרים לירקות שורש:
2 בטטות קלופות וחתוכות ל-4 כל אחת
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל-4 כל אחד
2 יחידות שומר חתוכות ל-4 כל אחת
1 ראש שום
שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר בינוני.
מצפים את פרוסות העגל בקמח ומטגנים משני הצדדים בסיר עם השמן.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים לסיר את הגזר, הבצל, שיני השום והכרישה לאידוי קל.
מוסיפים לסיר את היין, להורדת המשקעים .
מוסיפים את רסק העגבניות ומכסים במים (כ-2 ליטר מים).
מוסיפים את הטימין לסיר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה כשעתיים וחצי.
מסדרים את ירקות השורש החתוכים בתבנית אפייה.
מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
מכניסים את תבנית האפיה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך שעה.
לאחר שהתבשיל וירקות השורש מוכנים, מסדרים בצלחת ומגישים.
איטלקיה בתחנה
צילום: דניאל לילה