קדרה נהדרת בסתיו ובחורף, המתבשלת לאט ומפיצה ניחוח בכל הבית.
חומרים ל- 8-6 מנות:
4 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול, קצוץ
600 גר' בשר בקר כתף, חתוך לקוביות בינוניות
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
6-5 כפות רסק עגבניות
5 שיני שום, כתושות
1 מקל קינמון
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל, לפי הטעם
4 כוסות מים
1 כוס גרגרי חומוס, מושרים במים לילה ומסוננים
300 גר' דלעת, חתוכה לקוביות
6 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות (או 8 תפוחי אדמה קטנים שלמים וקלופים)
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד שקיפות.
מוסיפים בשר ומטגנים יחד תוך ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר.
מוסיפים גזר ומטגנים כ- 3 דקות.
מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות, שום, מקל קינמון, תבלינים ומים ומערבבים.
מבשלים מכוסה כ- 5 דקות.
4מוסיפים חומוס ומבשלים כ- 20 דקות.
מוסיפים דלעת ותפוחי אדמה, ומבשלים על להבה נמוכה כ- 30 דקות, עד שהירקות רכים והנוזלים מסמיכים מעט.
טועמים ומתקנים תיבול.
טיפסקל:
הכינו גרגרי קוסקוס אינסטנט והגישו עליהם את המנה. כולם ילקקו את האצבעות.
אפשר להשתמש בגרגרי חומוס משומרים או קפואים.
האתר של פסקל
צילום:דרור כץ