שיפודי שקדי עגל

חומרים:500 גר' שקדי עגל2 צ'ילי אדוםצ'אטני מנגו:3 יחידה מנגו3 שיני שוםחצי כפית שורש ג'ינג'ר מגורר150 גר' סוכר דמררהאגוז מוסקטכוס חומץ בן יין לבןסלסת עדשים שחורים:250 גר' עדשים שחורים מבושליםחצי פלפל צ'ילי אדוםצרור כוסברה50 גרם נענעבצל סגולשמן זיתמיץ לימוןמלח פלפלאופן ההכנה:צ'אטני:שמים את כל המרכיבים בסיר, מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך כחצי שעה עד לקבלת מרקם סמיך (כמו ריבה).סלסת עדשים:מסננים את העדשים מנוזלי הבישול.קוצצים את הנענע והכוסברה, הבצל והצ'ילי.מערבבים עם העדשים ומתבלים במלח פלפל מיץ לימון שמן זית.שקדי עגל:מנקים את שקדי העגל וחותכים לקוביות של כ- 30 גרם.פורסים צ'ילי לאמנסה דק.משפדים את הקוביות שקדי עגל בשיפוד, כאשר על כל שיפוד יש 3 קוביות וביניהן פרוסת צ'ילי.צולים את השיפודים על גריל עד להשחמה.הגשה:מניחים על צלחת הגשה מעט מהסלסת עדשים, ועליה מניחים שיפוד אחד.על השיפוד מוזגים מעט מהצ'טני מנגו.פז מידן (תלמידה) ואורנית עובדיה (מורה) היו נציגות בית הספר למלונאות תדמור בתחרות הטאפאסים בספרד, והגיעו למקום השישיצילום: אורנית עובדיה

חומרים:
500 גר' שקדי עגל
2 צ'ילי אדום

צ'אטני מנגו:
3 יחידה מנגו
3 שיני שום
חצי כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
150 גר' סוכר דמררה
אגוז מוסקט
כוס חומץ בן יין לבן

סלסת עדשים שחורים:
250 גר' עדשים שחורים מבושלים
חצי פלפל צ'ילי אדום
צרור כוסברה
50 גרם נענע
בצל סגול
שמן זית
מיץ לימון
מלח פלפל

אופן ההכנה:
צ'אטני:
שמים את כל המרכיבים בסיר, מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך כחצי שעה עד לקבלת מרקם סמיך (כמו ריבה).

סלסת עדשים:
מסננים את העדשים מנוזלי הבישול.
קוצצים את הנענע והכוסברה, הבצל והצ'ילי.
מערבבים עם העדשים ומתבלים במלח פלפל מיץ לימון שמן זית.

שקדי עגל:
מנקים את שקדי העגל וחותכים לקוביות של כ- 30 גרם.
פורסים צ'ילי לאמנסה דק.
משפדים את הקוביות שקדי עגל בשיפוד, כאשר על כל שיפוד יש 3 קוביות וביניהן פרוסת צ'ילי.
צולים את השיפודים על גריל עד להשחמה.

הגשה:
מניחים על צלחת הגשה מעט מהסלסת עדשים, ועליה מניחים שיפוד אחד.
על השיפוד מוזגים מעט מהצ'טני מנגו.

פז מידן (תלמידה) ואורנית עובדיה (מורה) היו נציגות בית הספר למלונאות תדמור בתחרות הטאפאסים בספרד, והגיעו למקום השישי

צילום: אורנית עובדיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר