מצרכים:
2 קילו ספריבס טלה
חצי קילו תפו"א סגול
4 כפות שמן זית
1 זר תימין טרי קצוץ
2 כפות חרדל גרגירים
2 כוסות יין אדום
חצי כוס סויה {קיקומן}
1 כף חומץ בלסמי
1 כוס ציר בקר
2 כפות סילאן – דבש תמרים
חצי כוס סוכר חום
5 שיני שום קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן וסוגרים את הספריבס משני הצדדים.
מוציאים לקרש חיתוך ופורסים כל רצועה לשלוש חתיכות.
לאותה מחבת מוסיפים את השום והתימין.
מטגנים קלות ומוסיפים את היין.
שורפים את האלכוהול ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד התפו"א.
מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
מסדרים את הספריבס החתוך בתבנית עמוקה.
שופכים מעל את הרוטב עד לכיסוי הפרוסות, עוטפים בנייר פרגמנט ונייר כסףץ
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לכשעתיים.
בסיר נפרד מבשלים את התפו"א עד להתרככות.
מסננים ומוסיפים את שתי הכפות שמן הנותרות.
מרסקים הכול עד למרקם חלק וממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
הגשה:
מניחים במרכז הצלחת כף של התפו"א ומעל מניחים שתי פרוסות ספריבס.
ניתן לקשט בעירית קצוצה.
צילום אייל קרן