מצרכים:
שרשרת אסאדו במשקל ק"ג וחצי
(שרשרת אסאדו = אסאדו פרוס לרצועות ארוכות ברוחב של כ- 10 ס"מ)
מלח
פלפל גרוס
סוכר
שמן זית
טימין
בצלים קטנים
גזרים צבעוניים
קולרבי
שום
ארטישוק ירושלמי
מלח
פלפל שחור גרוס
סירופ תמרהינדי
לסלט:
עלי ראשאד
עלי כוסברה
עלי נענע
גרגירי קצח
מלח
פלפל שחור
חומץ בן יין לבן
קורט סוכר
שמן זית
אופן ההכנה:
חוצים או חותכים ל- 4 את הירקות (לפי גודלם) – על הירקות להשאר גדולים יחסית מכיוון שזמן בישולם ארוך.
לתבל ולהניח בתבנית צלייה עמוקה (ברזייר ) או סיר סוטאז' או רוסטר .
מחממים את התנור ל-160 מעלות.
מניחים את שרשראות האסאדו על הירקות ומתבלים בשפע בכל חומרי התיבול.
מכסים בנייר אפייה ומעל נייר כסף.
דואגים שהתבנית תהיה סגורה היטב ואטומה.
אופים בתנור כ- 3 שעות .
מסירים את הכיסוי.
מושחים בתמרהינדי ומשחימים מעט אם יש צורך – כרבע שעה.
מערבבים את העלים הירוקים.
משקשקים את כל חומרי התיבול ומתבלים ממש סמוך להגשה.
הגשה:
מניחים את הירקות בתבנית ההגשה.
פורסים את שרשראות האסאדו למנות ומניחים מעל הירקות.
מעל מנות האסאדו מניחים את הסלט ומגישים מיד.
צילום דניאל לילה