חומרים (4 מנות):
400 גר' בשר אנטרקוט מיושן
מלח גס ופלפל שחור.
שיפודי עץ "יקיטורי"
חומרים לרוטב צ'ימיצ'ורי:
100 גר' כוסברה (חופן)
חופן פטרוזיליה
3 שיני שום
½ בצל אדום קצוץ
פלפל גמבה קצוץ דק
7 כפות חומץ רגיל או חומץ בן יין
2 כפות סוכר
10 כפות שמן זית
קורט מלח דק
אופן ההכנה:
הכנת רוטב צ'ימיצ'ורי:
קוצצים דק דק את הכוסברה, הפטרוזיליה, השום והפלפל הגמבה (ניתן גם לטחון). מוסיפים את החומץ , הסוכר, שמן הזית והמלח, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים את התיבול.
הכנת השיפודים:
חותכים את האנטרקוט לקוביות גסות ומשפדים על שיפודי עץ ("יקיטורי").
מחממים מחבת רגילה או מחבת גריל, מתבלים את השיפודים במלח, פלפל ושמן זית, וסוגרים את הפילה כ-3 דקות מכל צד.
הגשה:
מגישים מיד את השיפודים ביחד עם רוטב הצ'מיצ'ורי.
צילום דניאל לילה