צלי קדירה של נתח צ'אך טרי, דובדבנים מיובשים וצ'ילי סלט תפוחים חם

הצ'אך, אשר אינו חלק מובהק לבישול ארוך, מפגין בסיומו עסיסיות ורכות. הטעמים המתוקים-חמצמצים של הנתח גורמים לא להפסיק ולאכול אותו עוד ועוד.מצרכים: 1.5 ק"ג נתח צ'אך טרי "אדום אדום" עם השומן שלו מלח פלפל גרוס שמן צמחי בצל לבן גדול קצוץ 200 גר דובדבנים מיובשים מיץ חמוציות 400 סמ"ק 2 ענפי טימין פלפל שאטה יבש – 1-2 יח' 3 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים 3 כפות סילאן לסלט: כף וחצי מחמאה2 כפות דובדבנים מיובשים 3 יח' תפוחי עץ חתוכים ל- 1/81/2 כוס אגוזי מלך 3 כפות סוכרסוכרכף מיץ לימון סחוט טריאופן ההכנה:בסיר כבד מחממים את השמן.מפלפלים וממליחים את נתח הצ'אך ומשחימים את הנתח היטב מכל צידיו. מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי ונותנים לו להשחים מעט.מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.מנמיכים להבה למינימום ומבשלים תוך הפיכת הנתח מדי חצי שעה, כ- 4 עד 4 וחצי שעות. לסלט:מחממים מחמאה במחבת ומזהיבים את התפוחים.מוסיפים את שאר המרכיבים ומקרמלים מעט.מוציאים את הנתח מהנוזל ומצמצמים את הרוטב לרוטב סמיך.פורסים את הנתח. הגשה:מניחים את פרוסות הצ'אך על צלחת הגשה.מעליהן יוצקים מעט מהרוטבמגישים את הסלט החם לצד פרוסות הצ'אך. צילום דניאל לילה

הצ'אך, אשר אינו חלק מובהק לבישול ארוך, מפגין בסיומו עסיסיות ורכות. הטעמים המתוקים-חמצמצים של הנתח גורמים לא להפסיק ולאכול אותו עוד ועוד.

מצרכים:
1.5 ק"ג נתח צ'אך טרי "אדום אדום" עם השומן שלו
מלח פלפל גרוס
שמן צמחי
בצל לבן גדול קצוץ
200 גר דובדבנים מיובשים
מיץ חמוציות 400 סמ"ק
2 ענפי טימין
פלפל שאטה יבש – 1-2 יח'
3 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים
3 כפות סילאן

לסלט:
כף וחצי מחמאה
2 כפות דובדבנים מיובשים
3 יח' תפוחי עץ חתוכים ל- 1/8
1/2 כוס אגוזי מלך
3 כפות סוכרסוכר
כף מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:
בסיר כבד מחממים את השמן.
מפלפלים וממליחים את נתח הצ'אך ומשחימים את הנתח היטב מכל צידיו.
מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי ונותנים לו להשחים מעט.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה למינימום ומבשלים תוך הפיכת הנתח מדי חצי שעה, כ- 4 עד 4 וחצי שעות.
לסלט:
מחממים מחמאה במחבת ומזהיבים את התפוחים.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומקרמלים מעט.
מוציאים את הנתח מהנוזל ומצמצמים את הרוטב לרוטב סמיך.
פורסים את הנתח.

הגשה:
מניחים את פרוסות הצ'אך על צלחת הגשה.
מעליהן יוצקים מעט מהרוטב
מגישים את הסלט החם לצד פרוסות הצ'אך.

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר