מצרכים (ל 8 סועדים)
1/2 1 קג' עלי תרד שטופים ונקיים
150 גר' גרגרי חומוס (להשרות כיממה במים)
150 גר' שעועית לבנה (להשרות כיממה במים)
1 קג' בשר בקר (עדיף חזה ומעט שומן) חתוך ל2-3 חתיכות גדולות
6 שיני שום – מקולפות ופרוסות
מלח (לפי הטעם)
1 כפית פפריקה מתוקה
שמן
אופן ההכנה
לחלוט את התרד כדקה במים רותחים ומיד להעביר למים קרים.
לסחוט את העלים היטב ולקצוץ גס. לשפוך לסיר, עם תחתית עבה, 3 כפות שמן, להוסיף מיד את השום והתרד ולבשל כשעה (עד שהתרד משנה את הצבע לירוק כהה-שחור ) להוסיף את שאר המצרכים ולכסות במים. להביא לרתיחה אחת ולהנמיך את האש. לבשל בין 18-20 שעות.
ניתן לבשל בסיר לבישול איטי או על פלטת שבת. ניתן להוסיף ביצים שלמות (כמו לחמין).