המצרכים:
5 מלפפונים קטנים וטריים
1 כף ג´ינג´ר טרי מגורד דק
1 כף מלח
3 כפות רוטב סויה יפני
1 שן שום קצוצה
אופן ההכנה:
מגרדים את פנים המלפפון עם הגרעינים (אין בהם צורך). את יתרת המלפפון פורסים לפרוסות דקות.
שמים את פרוסות המלפפונים ואת כל שאר החומרים בכלי רחב ומניחים עליו כלי נוסף, שיהווה משקולת לוחצת על הסלט. משאירים כך במקרר למשך הלילה.
מסננים את הנוזלים ומגישים.
המתכון מאתר "מזרח ומערב – מרכז לקולינריה אסיאתית"
www.eastwest-food.co.il