מחית חצילים חמה

מצרכים:2 חצילים גדולים2 כפות מיץ לימון2 כפות חמאהגזרבצל סגולמעט אורגנו טרי2 כפות קמחכוס חלבמלח,פלפל לבן,אגוז מוסקט½ חבילת גבינת טוב טעם½ כוס גבינה צהובה2 עלי דפנהגביע גבינת יוגורט עם בצל מטוגןאופן ההכנה:קולים את החצילים על אש, מניחים על מסננת לטפטוף הנוזלים וקולפים בזהירות.בוזקים על החצילים מיץ לימון.בינתיים מכינים רוטב בשמל: קוצצים גס את הבצל והגזר, מאדים אותם בחמאה ומוסיפים את הקמח ועלי אורגנו קצוצים, מערבבים במטרפה ויוצקים את החלב, מערבבים היטב ללא הפסקה.לאחר רתיחה מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט ועלי הדפנה.מבשלים תוך ערבוב 10 דקות.קוצצים את החצילים במזלג או בקופיץ. הגשה: מסננים את הבשמל החם לסיר, ממיסים בו את הגבינות, ומוסיפים את החצילים. מגישים פושר. טעים לבדו.

מצרכים:
2 חצילים גדולים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חמאה
גזר
בצל סגול
מעט אורגנו טרי
2 כפות קמח
כוס חלב
מלח,פלפל לבן,אגוז מוסקט
½ חבילת גבינת טוב טעם
½ כוס גבינה צהובה
2 עלי דפנה
גביע גבינת יוגורט עם בצל מטוגן

אופן ההכנה:
קולים את החצילים על אש, מניחים על מסננת לטפטוף הנוזלים וקולפים בזהירות.
בוזקים על החצילים מיץ לימון.
בינתיים מכינים רוטב בשמל: קוצצים גס את הבצל והגזר, מאדים אותם בחמאה ומוסיפים את הקמח ועלי אורגנו קצוצים, מערבבים במטרפה ויוצקים את החלב, מערבבים היטב ללא הפסקה.
לאחר רתיחה מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט ועלי הדפנה.
מבשלים תוך ערבוב 10 דקות.
קוצצים את החצילים במזלג או בקופיץ.

הגשה:
מסננים את הבשמל החם לסיר, ממיסים בו את הגבינות, ומוסיפים את החצילים. מגישים פושר. טעים לבדו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר