החומרים:
2 חצילים, חתוכים לקוביות
3 עגבניות מיובשות
1 כוס שמן לטיגון
4 כפות חומץ בן יין אדום
מלח
1/3 כוס עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים במחבת את השמן הזית, ומטגנים את החצילים עד להשחמה חלקית.
מעבירים את החצילים למסננת ומניחים בצד לחצי שעה לפחות, כדי להיפטר מן השמן המיותר.
מעבירים את החצילים לקערה.
קוצצים את העגבניות המיובשות ומוסיפים לחצילים.
מתבלים בחומץ בן יין ובמלח.
מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר, מפזרים מעל בזיליקום טרי ומגישים.
המתכון מהאתר האיטלקי של ג'אקומו www.giacomo.net