פרמג'אנה די מילנזנה

חומרים ל- 4-6 מנות:1 חציל גדול פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"משמן לטיגון עמוק2 עגבניות פרוסות דק1 צרור בזיליקום קצוץ50 גרם גבינת מוצרלה קשה של "גד" מגוררת50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (רצוי רגי'אנו)1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנותאופן ההכנה:הכנת החצילים: מרוקנים את פרוסות החציל מהתוכן ע"י השארת דפנות בעובי של כ-1/2 ס"מ והוצאת עיגול ה"בשר" בשלמותו.פורסים את עיגולי בשר החציל ל-3-4 עיגולים דקיקים בעזרת סכין דקה וארוכה.מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את טבעות קליפת החציל ואת עיגולי החציל עד להזהבה.מספיגים את שאריות השמן בנייר סופג.מחממים תנור ל-200 מעלות.הרכבת המנה: מניחים טבעת חציל בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מניחים בתוך כל טבעת פרוסת עגבנייה, עיגול חציל מטוגן, בזיליקום ושכבה דקה של גבינות מגוררות. חוזרים על הפעולה שוב, עד שהטבעת מלאה (שומרים קצת פרמזן).מפזרים מעל קוביות עגבניה וגבינת פרמזן מגוררת.אופים בתנור כ-10 דקות.מגישים חם או בטמפרטורת החדר.הצעת הגשה:מגישים המנה על מצע של רוטב עגבניות חם, ומקשטים בעלי בזיליקום.

חומרים ל- 4-6 מנות:
1 חציל גדול פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ
שמן לטיגון עמוק
2 עגבניות פרוסות דק
1 צרור בזיליקום קצוץ
50 גרם גבינת מוצרלה קשה של "גד" מגוררת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (רצוי רגי'אנו)
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:
הכנת החצילים:
מרוקנים את פרוסות החציל מהתוכן ע"י השארת דפנות בעובי של כ-1/2 ס"מ והוצאת עיגול ה"בשר" בשלמותו.
פורסים את עיגולי בשר החציל ל-3-4 עיגולים דקיקים בעזרת סכין דקה וארוכה.
מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את טבעות קליפת החציל ואת עיגולי החציל עד להזהבה.
מספיגים את שאריות השמן בנייר סופג.
מחממים תנור ל-200 מעלות.

הרכבת המנה:
מניחים טבעת חציל בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מניחים בתוך כל טבעת פרוסת עגבנייה, עיגול חציל מטוגן, בזיליקום ושכבה דקה של גבינות מגוררות.
חוזרים על הפעולה שוב, עד שהטבעת מלאה (שומרים קצת פרמזן).
מפזרים מעל קוביות עגבניה וגבינת פרמזן מגוררת.
אופים בתנור כ-10 דקות.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

הצעת הגשה:
מגישים המנה על מצע של רוטב עגבניות חם, ומקשטים בעלי בזיליקום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר