מג'דרה משכרת

חומרים: 1.5 כוס בורגול קלוי גרוס לגודל בינוני1/2 כוס עדשים שחורות 3 בצלים יבשים.1/3 כוס שמן זית משובחאופן ההכנה:שוטפים את העדשים ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מבשלים ללא מלח עד שהן מתרככות (כ 20-30 דקות). מכבים את האש. מוסיפים מלח למים ונותנים קצת לנוח, מסננים מהמים ומשאירים בכלי מכוסה. מבשלים את הבורגול: מטגנים אותו קלות עם מעט שמן זית ומוסיפים פי שניים מים, ממליחים ונותנים להתבשל. כשהמים יורדים מכסים את הסיר ואחרי 5 דקות סוגרים את האש. חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים ל-א-ט (כ-20 דקות על אש נמוכה), עם מלח, בשליש כוס שמן זית, עד שהבצל מזהיב מעט. רגע לפני שמכבים את האש מוסיפים מעט פלפל שחור, והרי לפניכם ריבת בצל. הרכבת המנה: אחרי שהבורגול קצת התקרר ואפשר לפורר אותו באצבעות, מערבבים אותו לאט ובזהירות עם העדשים וריבת הבצל (לא לוותר על טיפה אחת של שמן זית שספוגה כעת במתיקות הנפלאה של הבצל). אופציה לטאץ' אחרון: תנו למג'דרה מכת חום עם קצת השחמה: כמה דקות במחבת טפלון איכותית תוך ערבוב קל מדי פעם. הקלייה הקלה תוציא את כל הטעמים ותוסיף קצת קראנצ'יות למעדן.כדאי להגיש עם רוטב יוגורט: יוגורט עם מלח, נענע טרייה קצוצה וקצת שמן זית משובח. מיכל ויעל – קייטרינג ברוח בריאה, טל. 050-5702107

חומרים:
1.5 כוס בורגול קלוי גרוס לגודל בינוני
1/2 כוס עדשים שחורות
3 בצלים יבשים.
1/3 כוס שמן זית משובח

אופן ההכנה:
שוטפים את העדשים ומכניסים לסיר עם מים רותחים.
מבשלים ללא מלח עד שהן מתרככות (כ 20-30 דקות).
מכבים את האש. מוסיפים מלח למים ונותנים קצת לנוח, מסננים מהמים ומשאירים בכלי מכוסה.
מבשלים את הבורגול:
מטגנים אותו קלות עם מעט שמן זית ומוסיפים פי שניים מים, ממליחים ונותנים להתבשל. כשהמים יורדים מכסים את הסיר ואחרי 5 דקות סוגרים את האש.
חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים ל-א-ט (כ-20 דקות על אש נמוכה), עם מלח, בשליש כוס שמן זית, עד שהבצל מזהיב מעט. רגע לפני שמכבים את האש מוסיפים מעט פלפל שחור, והרי לפניכם ריבת בצל.

הרכבת המנה:
אחרי שהבורגול קצת התקרר ואפשר לפורר אותו באצבעות, מערבבים אותו לאט ובזהירות עם העדשים וריבת הבצל (לא לוותר על טיפה אחת של שמן זית שספוגה כעת במתיקות הנפלאה של הבצל).

אופציה לטאץ' אחרון:
תנו למג'דרה מכת חום עם קצת השחמה: כמה דקות במחבת טפלון איכותית תוך ערבוב קל מדי פעם.
הקלייה הקלה תוציא את כל הטעמים ותוסיף קצת קראנצ'יות למעדן.

כדאי להגיש עם רוטב יוגורט:
יוגורט עם מלח, נענע טרייה קצוצה וקצת שמן זית משובח.


מיכל ויעל – קייטרינג ברוח בריאה, טל. 050-5702107

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר