דלעת ממולאת במג'דרה ופירות יבשים

חומרים:שתי כוסות אורז מעורב וקטניותמים לבישולדלעת עגולה ובצל בינוניכוס תערובת פירות יבשים אורגניים קצוציםכף אבקת מרקמלח, פלפל שחור, כמון, כורכום, עלי דפנהשמן זיתאופן ההכנה:משרים את האורז המעורב והקטניות ללילה במים פושרים.בוחרים דלעת יפה למילוי, פותחים אותה מלמעלה ומנקים את הגרעינים.בוחרים בסיר עם תחתית עבה.מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים בצל קצוץ עד להזהבה.קוצצים מגוון פירות יבשים לקוביות קטנות ומוסיפים לאורז והקטניות.מוסיפים את התערובת לסיר, מערבבים מעט ושופכים מים לכיסוי עד לכיסוי האורז.מביאים לרתיחה, מוסיפים עלה דפנה, אבקת מרק, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור טחון.מוציאים מהסיר, מוציאים את עלי הדפנה ושופכים לתוך הדלעת את תערובת המג'דרה הנוזלים והפירות היבשים.סוגרים את הדלעת עם "מכסה" הדלעת, עוטפים בנייר כסף ואופים בחום בינוני כחצי שעה.מגישים חם.

חומרים:
שתי כוסות אורז מעורב וקטניות
מים לבישול
דלעת עגולה ובצל בינוני
כוס תערובת פירות יבשים אורגניים קצוצים
כף אבקת מרק
מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום, עלי דפנה
שמן זית

אופן ההכנה:
משרים את האורז המעורב והקטניות ללילה במים פושרים.
בוחרים דלעת יפה למילוי, פותחים אותה מלמעלה ומנקים את הגרעינים.
בוחרים בסיר עם תחתית עבה.
מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים בצל קצוץ עד להזהבה.
קוצצים מגוון פירות יבשים לקוביות קטנות ומוסיפים לאורז והקטניות.
מוסיפים את התערובת לסיר, מערבבים מעט ושופכים מים לכיסוי עד לכיסוי האורז.
מביאים לרתיחה, מוסיפים עלה דפנה, אבקת מרק, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור טחון.
מוציאים מהסיר,
מוציאים את עלי הדפנה ושופכים לתוך הדלעת את תערובת המג'דרה הנוזלים והפירות היבשים.
סוגרים את הדלעת עם "מכסה" הדלעת, עוטפים בנייר כסף ואופים בחום בינוני כחצי שעה.
מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר