תפוחי-אדמה אפויים עם גבינה

המצרכים ל- 6 מנות: להכנה בתבנית פיירקס 40×25 ס"מ 8 תפוחי-אדמה בינוניים ומאורכים 8 פרוסות דקות גבינת עמק או כלבי 1 כוס מרק ירקות צח קורט סוכר פלפל אדום חריף לטעם פפריקה מתוקה לטעם לקישוט מעט עלי שמיר 1 מיכל שמנת מתוקה עמידה מעט מרגרינה לשימון התבנית נייר אלומיניום אופן ההכנה: קולפים את תפוחי-האדמה וחוצים לאורכם.משמנים את התבנית במעט מרגרינה.מניחים כל מחצית תפוח-אדמה על קרש חיתוך, וחותכים חתכים עמוקים מאד ברווחים של 1/2 ס"מ.מקפידים להעביר בשלמותם את תפוחי-האדמה החתוכים לתבנית. מניחים על כל תפוח-אדמה פרוסת גבינה. יוצקים את המרק והשמנת. משמנים מעט את נייר האלומיניום.מכסים את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים בחום גבוה (220°) כ- 15 דקות, ומסירים את נייר האלומיניום. מנמיכים את חום התנור לבינוני (175°), וממשיכים לאפות עד לריכוך תפוחי-האדמה.הגשה:מגישים חם בתוספת סלט ירקות העונה, או כתוספת לדגים מטוגנים.

המצרכים ל- 6 מנות:
להכנה בתבנית פיירקס 40×25 ס"מ
8 תפוחי-אדמה בינוניים ומאורכים
8 פרוסות דקות גבינת עמק או כלבי
1 כוס מרק ירקות צח
קורט סוכר
פלפל אדום חריף לטעם
פפריקה מתוקה לטעם
לקישוט מעט עלי שמיר
1 מיכל שמנת מתוקה עמידה
מעט מרגרינה לשימון התבנית
נייר אלומיניום

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי-האדמה וחוצים לאורכם.
משמנים את התבנית במעט מרגרינה.
מניחים כל מחצית תפוח-אדמה על קרש חיתוך, וחותכים חתכים עמוקים מאד ברווחים של 1/2 ס"מ.
מקפידים להעביר בשלמותם את תפוחי-האדמה החתוכים לתבנית. מניחים על כל תפוח-אדמה פרוסת גבינה.
יוצקים את המרק והשמנת.
משמנים מעט את נייר האלומיניום.
מכסים את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש.
אופים בחום גבוה (220°) כ- 15 דקות, ומסירים את נייר האלומיניום.
מנמיכים את חום התנור לבינוני (175°), וממשיכים לאפות עד לריכוך תפוחי-האדמה.

הגשה:
מגישים חם בתוספת סלט ירקות העונה, או כתוספת לדגים מטוגנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר