דלעת צלויה על סלט קינואה עם יוגורט, נענע ורימונים

חומרים ל-2 מנות:להכנת הרוטב:3 כפות יוגורט צאן20 עלי נענע קצוצים1 שן שום1 כפית שמן זיתמלח ופלפל לבן לתיבולאופן ההכנה: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים, מלבד היוגורט, לתערובת אחידה. מוסיפים את היוגורט ומערבבים.להכנת הדלעת:200 גר' דלעתמעט סוכר חוםמלח ופלפל שחור גרוס1 כפית שמן זיתאופן ההכנה:חותכים את הדלעת לריבועים של 4×4 ס"מ, בעובי ½ ס"מ. עוטפים עם שמן הזית ומפזרים את הסוכר והפלפל. צולים למשך 8 דקות בתנור ב- 230 מעלות.להכנת הקינואה:1 כוס גרגרי קינואה½ בצל סגול קצוץ דק1 כף צנוברים קלויים1 כף אגוזי מלך קלויים וקצוצים1 כפית דבש1 כפית מיץ לימון1 כף שמן זית½ כוס עשבי תיבול קצוצים, כוסברה, נענע, פטרוזיליה ועלי סלרימלח ופלפל שחור גרוסאופן ההכנה:מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את הקינואה למשך 12 דקות ומסננים.מאדים את הבצל בשמן זית על אש נמוכה, עד שמשתנה צבעו לזהוב. מוסיפים את הקינואה, האגוזים והצנוברים, הדבש והלימון.מתבלים עם מלח ופלפל, מוסיפים את עשבי התיבול ומורידים מהאש.

חומרים ל-2 מנות:
להכנת הרוטב:
3 כפות יוגורט צאן
20 עלי נענע קצוצים
1 שן שום
1 כפית שמן זית
מלח ופלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים, מלבד היוגורט, לתערובת אחידה.
מוסיפים את היוגורט ומערבבים.

להכנת הדלעת:
200 גר' דלעת
מעט סוכר חום
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:
חותכים את הדלעת לריבועים של 4×4 ס"מ, בעובי ½ ס"מ.
עוטפים עם שמן הזית ומפזרים את הסוכר והפלפל.
צולים למשך 8 דקות בתנור ב- 230 מעלות.

להכנת הקינואה:
1 כוס גרגרי קינואה
½ בצל סגול קצוץ דק
1 כף צנוברים קלויים
1 כף אגוזי מלך קלויים וקצוצים
1 כפית דבש
1 כפית מיץ לימון
1 כף שמן זית
½ כוס עשבי תיבול קצוצים, כוסברה, נענע, פטרוזיליה ועלי סלרי
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את הקינואה למשך 12 דקות ומסננים.
מאדים את הבצל בשמן זית על אש נמוכה, עד שמשתנה צבעו לזהוב.
מוסיפים את הקינואה, האגוזים והצנוברים, הדבש והלימון.
מתבלים עם מלח ופלפל, מוסיפים את עשבי התיבול ומורידים מהאש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר