חומרים:
2-3 שורשי ארטישוק ירושלמי – או כל שורש אחר
2-3 גזר אורגני – בגודל בינוני
6-8 פטריות שיטקי מיובשות שהושרו במים כשעה – לסנן את המים ולחתוך לרצועות דקות את הפטריות
חופן נבטי חמניות – לקישוט
שורש ג'ינג'ר – 3 ס"מ לרצועות
מיסו בהיר – שהומס בחצי כוס מים חמים
2 כפות גבישי קוזו שהומסו ברבע כוס מים פושרים
1 כף סויה
תבלינים פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
במחבת להוסיף כפית שמן שומשום כהה ורצועות ג'ינג'ר .
מערבבים כדקה ומוסיפים את כל הירקות חתוכים לגודל של כ- 1ס"מ.
מוסיפים את כל הנוזלים, מיסו סויה וקוזו.
ממשיכים לבשל על אש קטנה עם מכסה כ- 10-15 דקות, עד שהירקות מתרככים קצת.
אם הרוטב מתעבה: יש להוסיף יותר מים ולהוריד את האש למינימום .
הגשה:
כשהתבשיל מוכן, להגיש בצלחת עמוקה עם נבטי חמניות ועשבי תיבול לפי הטעם.
מצוין עם אורז מלא או דגנים מלאים אחרים.
אופציה שנייה: לצד שניצל טופו.