דאיגאקו אימו – תפוח אדמה מתוק מלוח

"דאיגאקו אימו" היא מנת תפו"א שנמכרת כחטיף מתוק-מלוח בדוכני רחוב של טוקיו. תפוחי אדמה אינם חלק מהמטבח היפני המסורתי, לכן שילובם בתפריט היפני מביא את תפוחי האדמה למקום שלא מצפים למצוא אותם. מצרכים:2 תפו"א גדולים המתאימים לטיגוןשמן לטיגון2 כפות סוכר לבן1 כף סירופ סוכרכפית רוטב סויהשומשום ומלחאופן ההכנה: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרצועות צ'יפס. מכניסים את החתיכות לכלי עם מי קרח ומניחים להמתנה במקפיא לרבע שעה. מכת הקור גורמת לעמילן בתפו"א להפוך לסוכר ומוציאה ממנו טעם מתוק יותר.בינתיים מחממים שמן במחבת גדולה בגובה של 3 ס"מ (אפשר להשתמש גם בטיגון עמוק). מסננים ומייבשים את חתיכות התפו"א – כדי שהמים לא יתערבבו עם השמן ונקבל בישול במקום טיגון.מכניסים את רצועות התפו"א לתוך השמן החם על אש בינונית, עד שמתרככים ומשחימים קלות.מערבבים לתוך סיר קטן סוכר, סירופ סוכר ורוטב סויה על אש בינונית.מורידים את החום רק לאחר שהתערובת נמסה לחלוטין ומאוד מתקתקה.מסננים את תפוחי האדמה מהשמן ומיד מכניסים אותם חמים לתוך תערובת הסוכר. מפזרים שומשום ומלח תוך כדי הפרדה של חתיכות התפו"א, שלא ידבקו אחד לשני וימנעו מהתיבול לעטפם לגמרי.מקררים ומגישים.

"דאיגאקו אימו" היא מנת תפו"א שנמכרת כחטיף מתוק-מלוח בדוכני רחוב של טוקיו. תפוחי אדמה אינם חלק מהמטבח היפני המסורתי, לכן שילובם בתפריט היפני מביא את תפוחי האדמה למקום שלא מצפים למצוא אותם.

מצרכים:
2 תפו"א גדולים המתאימים לטיגון
שמן לטיגון
2 כפות סוכר לבן
1 כף סירופ סוכר
כפית רוטב סויה
שומשום ומלח

אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרצועות צ'יפס.
מכניסים את החתיכות לכלי עם מי קרח ומניחים להמתנה במקפיא לרבע שעה.
מכת הקור גורמת לעמילן בתפו"א להפוך לסוכר ומוציאה ממנו טעם מתוק יותר.
בינתיים מחממים שמן במחבת גדולה בגובה של 3 ס"מ (אפשר להשתמש גם בטיגון עמוק).
מסננים ומייבשים את חתיכות התפו"א – כדי שהמים לא יתערבבו עם השמן ונקבל בישול במקום טיגון.
מכניסים את רצועות התפו"א לתוך השמן החם על אש בינונית, עד שמתרככים ומשחימים קלות.
מערבבים לתוך סיר קטן סוכר, סירופ סוכר ורוטב סויה על אש בינונית.
מורידים את החום רק לאחר שהתערובת נמסה לחלוטין ומאוד מתקתקה.
מסננים את תפוחי האדמה מהשמן ומיד מכניסים אותם חמים לתוך תערובת הסוכר. מפזרים שומשום ומלח תוך כדי הפרדה של חתיכות התפו"א, שלא ידבקו אחד לשני וימנעו מהתיבול לעטפם לגמרי.
מקררים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר