פטריות שי-מג'י ואנוקי מאודות בציר שאנטרל

ל- 4 סועדיםמרכיבים:40 גרם פטריות שאנטרל מיובשות2 כפות סויה יפנית300 גרם פטריות שי-מג'י טריות200 גרם פטריות אנוקי טריות4 סלילי קליפת ליים – מליים אחדאופן ההכנה: משרים את פטריות השאנטרל ב- 200 מ"ל מים רותחים למשך 30 דקות. מסננים את הפטריות וסוחטים אותן לציר הפטריות. מרתיחים את ציר הפטריות ומצמצמים אותו בסיר קטן למשך 10 דקות.מוסיפים את הסויה ומסירים מהאש. מחלקים את ציר השאנטרל המצומצם לארבע קערות הגשה קטנות חסינות חום. מסירים לפטריות האנוקי והשי-מג'י את השליש התחתון של הגבעולים ומחלקים אותן בין קערות ההגשה באופן שווה. מניחים מעל כל ערמת פטריות סליל קליפת ליים ומכסים במכסה או בנייר אלומיניום. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.ממש לפני ההגשה מכניסים את קערות ההגשה לתנור המחומם מראש למשך 7 דקות.הגשה: מגישים לשולחן מכוסה ומסירים את המכסה ברגע האחרון.לצד המנה ממליץ השף יאיר יוספי על יין דישון של סגל.צילום: בועז לביא

ל- 4 סועדים

מרכיבים:
40 גרם פטריות שאנטרל מיובשות
2 כפות סויה יפנית
300 גרם פטריות שי-מג'י טריות
200 גרם פטריות אנוקי טריות
4 סלילי קליפת ליים – מליים אחד

אופן ההכנה:
משרים את פטריות השאנטרל ב- 200 מ"ל מים רותחים למשך 30 דקות.
מסננים את הפטריות וסוחטים אותן לציר הפטריות.
מרתיחים את ציר הפטריות ומצמצמים אותו בסיר קטן למשך 10 דקות.
מוסיפים את הסויה ומסירים מהאש.
מחלקים את ציר השאנטרל המצומצם לארבע קערות הגשה קטנות חסינות חום.
מסירים לפטריות האנוקי והשי-מג'י את השליש התחתון של הגבעולים ומחלקים אותן בין קערות ההגשה באופן שווה.
מניחים מעל כל ערמת פטריות סליל קליפת ליים ומכסים במכסה או בנייר אלומיניום.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
ממש לפני ההגשה מכניסים את קערות ההגשה לתנור המחומם מראש למשך 7 דקות.

הגשה:
מגישים לשולחן מכוסה ומסירים את המכסה ברגע האחרון.

לצד המנה ממליץ השף יאיר יוספי על יין דישון של סגל.

צילום: בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר