"סטייקים" של פטריות מלך היער בויניגרט חם

ל-4 סועדיםמרכיבים:6 פטריות מלך היער2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף2 כפות סויה יפנית2 כפות שמן זית100 מ"ל שמן זיתצרור גבעולי בצל ירוק -החלק הירוק בלבדמלח ים אטלנטיפלפל שחור גרוסאופן ההכנה: שוטפים וקוצצים את גבעולי הבצל הירוק. מחממים קלות 100 מ"ל שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל ירוק, מסירים מהאש ומצננים. טוחנים היטב את שמן זית עם הבצל הירוק במעבד מזון עם שורש הג'ינג'ר ומסננים דרך מסננת דקה.חוצים את הפטריות לאורכן. חורצים בהן שתי וערב, לעומק של 0.2 מ"מ בעזרת סכין חדה מאוד.מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן הזית ומטגנים את חצאי הפטריות 3 דקות מכל צד.הגשה: מסירים את הפטריות מהמחבת ומחלקים לצלחות. מזליפים מעל הפטריות שמן בצל ירוק וג'ינג'ר ואת הסויה. זורים מעט מלח ים ופלפל גרוס. לצד המנה ממליץ השף יאיר יוספי על בירה גולדסטארצילום: בועז לביא

ל-4 סועדים

מרכיבים:
6 פטריות מלך היער
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף
2 כפות סויה יפנית
2 כפות שמן זית
100 מ"ל שמן זית
צרור גבעולי בצל ירוק -החלק הירוק בלבד
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
שוטפים וקוצצים את גבעולי הבצל הירוק.
מחממים קלות 100 מ"ל שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל ירוק, מסירים מהאש ומצננים.
טוחנים היטב את שמן זית עם הבצל הירוק במעבד מזון עם שורש הג'ינג'ר ומסננים דרך מסננת דקה.
חוצים את הפטריות לאורכן. חורצים בהן שתי וערב, לעומק של 0.2 מ"מ בעזרת סכין חדה מאוד.
מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן הזית ומטגנים את חצאי הפטריות 3 דקות מכל צד.

הגשה:
מסירים את הפטריות מהמחבת ומחלקים לצלחות.
מזליפים מעל הפטריות שמן בצל ירוק וג'ינג'ר ואת הסויה.
זורים מעט מלח ים ופלפל גרוס.

לצד המנה ממליץ השף יאיר יוספי על בירה גולדסטאר

צילום: בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר