מרכיבים ל-4 מנות, מחירים והיכן קונים בשוק הנמל:
4 חצילים בינוניים חתוכים לפרוסות לאורך בעובי 2 ס"מ – 2 ₪ לק"ג, משק אברבנל
שמן זית להברשה
כוס גרגרי רימון – 6 ₪ לק"ג( רימון ~ 300 ג'), משק אברבנל
צרור עלי נענע ובזיליקום קצוצים בזיליקום – 5 ₪ לצרור, דוכן פורטבלו
נענע – 1 ₪ לצרור, אורן פנחס
2 שיני שום קצוצות
חצי כוס יוגורט עיזים – 16 ₪ לחצי ליטר, לה פרומאז'רי
מיץ לימון מחצי לימון
צ'ילי טרי אדום קצוץ דק
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 230 מעלות.
מברישים היטב את החצילים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל.
צולים בתבנית אפייה כ-30 דקות עד להזהבה.
מכינים את רוטב היוגורט:
מערבבים יוגורט עם שום, עשבי תיבול קצוצים, צ'ילי, מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ לימון ומעט שמן זית.
הגשה:
מסדרים את החצילים ומזלפים את רוטב היוגורט עליהם, את הרימונים, ומגישים.