עגבניות ממולאות בקינואה

חומרים ל- 6 מנות:12 עגבניות מוצקות בינוניות1 כוס קינואה4 כוסות מים רותחים4 כפות שמן קנולה1 בצל קצוץ דק2 שיני שום כתושות1/2 כוס צנוברים קלויים (קולים את הצנוברים תוך כדי ערבוב, לא לשרוף)1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים דק1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק1 כף עלי תימין קצוצים דק1 כף עלי נענע קצוצים דק1.5 כפות מלח1 כפית פלפל שחור1/4 כפית קינמוןקורט אגוז מוסקט טחוןאופן ההכנה:שוטפים היטב את הקינואה ומשאירים במסננת לניקוז המים.יוצקים 3 כוסות מים רותחים לסיר.מוסיפים את הקינואה עם כף שמן, מביאים לרתיחה.מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית כ- 5 דקות. מסננים את הקינואה ושוטפים היטב במים קרים. משאירים את הקינואה במסננת לניקוז המים.מסירים בעזרת סכין את כיפות העגבניות ושומרים בצד.מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית או כף פריזיאן, וקוצצים דק את תוכן העגבניה.מחממים את 3 כפות השמן הנותרות במחבת.מאדים את הבצל עד ש שקוף. מוסיפים את השום וחצי מכמות תוכן העגבניות.מבשלים כ- 5 דקות מעל להבה בינונית. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים את תוכן המחבת לקערת ערבוב, מוסיפים את הקינואה החצי מבושלת ואת שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.ממלאים את העגבניות, לא בדחיסות, עד ל- 3/4 מנפח העגבניה. מערבבים את יתרת הכמות של תוכן העגבניות עם כוס המים הרותחים הנותרת וחצי כף המלח הנותרת, ויוצקים לתבנית חסינת אש. מניחים את העגבניות בתבנית עם הרוטב בשכבה אחת, מכסים את העגבניות בכיפות, מכסים בנייר אפיה ורדיד אלומיניום.אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך 30 דקות. מסירים את נייר האפיה ורדיד האלומיניום, ואופים כ 15 דקות נוספות עד שהעגבניות משחימות. מומלץ לפזר גבינה צהובה מגורדת או קשקבל מעל המילוי שבתוך העגבניות לפני הסגירה. 'לבשל בקלות עם רות', רות קרוואני, בהוצאת המחברת.את הספר ניתן לרכוש  בכל חנויות הספרים  ב- 128 ₪ או במכירה ישירה ב- 80 ₪. טל. 08-6729075, 054-3354174 , [email protected] ניתן בנוסף להזמין סדנאות בישול עם רות קרוואני

חומרים ל- 6 מנות:
12 עגבניות מוצקות בינוניות
1 כוס קינואה
4 כוסות מים רותחים
4 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס צנוברים קלויים (קולים את הצנוברים תוך כדי ערבוב, לא לשרוף)
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק
1 כף עלי תימין קצוצים דק
1 כף עלי נענע קצוצים דק
1.5 כפות מלח
1 כפית פלפל שחור
1/4 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הקינואה ומשאירים במסננת לניקוז המים.
יוצקים 3 כוסות מים רותחים לסיר.
מוסיפים את הקינואה עם כף שמן, מביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית כ- 5 דקות.
מסננים את הקינואה ושוטפים היטב במים קרים.
משאירים את הקינואה במסננת לניקוז המים.
מסירים בעזרת סכין את כיפות העגבניות ושומרים בצד.
מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית או כף פריזיאן, וקוצצים דק את תוכן העגבניה.
מחממים את 3 כפות השמן הנותרות במחבת.
מאדים את הבצל עד ש שקוף.
מוסיפים את השום וחצי מכמות תוכן העגבניות.
מבשלים כ- 5 דקות מעל להבה בינונית.
מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
מעבירים את תוכן המחבת לקערת ערבוב,
מוסיפים את הקינואה החצי מבושלת ואת שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
ממלאים את העגבניות, לא בדחיסות, עד ל- 3/4 מנפח העגבניה.
מערבבים את יתרת הכמות של תוכן העגבניות עם כוס המים הרותחים הנותרת וחצי כף המלח הנותרת, ויוצקים לתבנית חסינת אש.
מניחים את העגבניות בתבנית עם הרוטב בשכבה אחת, מכסים את העגבניות בכיפות, מכסים בנייר אפיה ורדיד אלומיניום.
אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך 30 דקות.
מסירים את נייר האפיה ורדיד האלומיניום, ואופים כ 15 דקות נוספות עד שהעגבניות משחימות.
מומלץ לפזר גבינה צהובה מגורדת או קשקבל מעל המילוי שבתוך העגבניות לפני הסגירה.

'לבשל בקלות עם רות', רות קרוואני, בהוצאת המחברת.
את הספר ניתן לרכוש  בכל חנויות הספרים  ב- 128 ₪ או במכירה ישירה ב- 80 ₪. טל. 08-6729075, 054-3354174 ,
[email protected] ניתן בנוסף להזמין סדנאות בישול עם רות קרוואני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר