אספרגוס ירוק ולבן צלויים בשמן זית

רכיבים:400 גרם אספרגוס ירוק (חבילה אחת)400 גרם אספרגוס לבן (חבילה אחת)3 כפות שמן זית כתית מעולה1/4 כוס בצלי שאלוט קצוצים דק1/2 כפית גרדת לימוןמלח גס ופלפל שחור טחון גרוס לפי הטעם1 כף פטרוזיליה קצוצהאופן ההכנה:מחממים תנור ל- 200 מעלות.הכנת האספרגוס: קוצצים 1 ס"מ מחלקו התחתון של הגבעול ומקלפים מעט (אספרגוס לבן תמיד מקלפים, אספרגוס ירוק – רק במידה והגבעולים עבים) עד התפרחת (לא כולל). חותכים את האספרגוס בחיתוך אלכסוני לחתיכות באורך 6 ס"מ.מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.בקערה קטנה מערבבים: 3 כפות שמן זית, גרדת לימון ובצלי שאלוט קצוצים.שופכים בצורה אחידה על האספרגוס ומערבבים קלות עד שכל הפיסות עטופות ברוטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.משטחים על גבי תבנית אפייה, צולים בתנור למשך כ 12-15 דקות ומערבבים מדי פעם עד שהגבעולים רכים.לפני ההגשה מפזרים את הפטרוזיליה ומערבבים קלות. מחיר: כ- 27 ₪ לאריזה של 400 גרם. כשרות: מהדרין בהשגחת גוש עציון. להשיג:רשת טבע קסטל, רשת ויקטורי פלוס במרכז הארץ, שוק מחנה יהודה בירושלים ושוק הכרמל בתל אביב.צילום שי זינגר

רכיבים:
400 גרם אספרגוס ירוק (חבילה אחת)
400 גרם אספרגוס לבן (חבילה אחת)
3 כפות שמן זית כתית מעולה
1/4 כוס בצלי שאלוט קצוצים דק
1/2 כפית גרדת לימון
מלח גס ופלפל שחור טחון גרוס לפי הטעם
1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
הכנת האספרגוס:
קוצצים 1 ס"מ מחלקו התחתון של הגבעול ומקלפים מעט (אספרגוס לבן תמיד מקלפים, אספרגוס ירוק – רק במידה והגבעולים עבים) עד התפרחת (לא כולל).
חותכים את האספרגוס בחיתוך אלכסוני לחתיכות באורך 6 ס"מ.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
בקערה קטנה מערבבים: 3 כפות שמן זית, גרדת לימון ובצלי שאלוט קצוצים.
שופכים בצורה אחידה על האספרגוס ומערבבים קלות עד שכל הפיסות עטופות ברוטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
משטחים על גבי תבנית אפייה, צולים בתנור למשך כ 12-15 דקות ומערבבים מדי פעם עד שהגבעולים רכים.
לפני ההגשה מפזרים את הפטרוזיליה ומערבבים קלות.

מחיר: כ- 27 ₪ לאריזה של 400 גרם. כשרות: מהדרין בהשגחת גוש עציון. להשיג:רשת טבע קסטל, רשת ויקטורי פלוס במרכז הארץ, שוק מחנה יהודה בירושלים ושוק הכרמל בתל אביב.

צילום שי זינגר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר