פאי חצילים וגבינת עיזים

חומרים לבצק:1/2 1 כוס קמח לבן100 גרם חמאה2 חלמונים 4 כפות חלב 1/2 כפית מלח למלית:2 חצילים גדולים וארוכים פרוסים בעובי 1 ס"מ 1 יח' גבינת עיזים 250 סמ"ק שמנת מתוקה 250 גרם ביציםמלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט.אופן ההכנה:מכינים קודם את הבצק: לתוך מעבד מזון מכניסים את הקמח והחמאה ומעבדים בפולסים קצרים. מוסיפים את החלמונים והחלב וממשיכים לעבד כשתי דקות. עוטפים בניילון ומקררים 3 שעות לפחות.מורחים את החציל בעזרת מברשת במעט שמן זית וקולים בטוסטר פסים עד להשחמה. למילוי טורפים את הביצים והשמנת היטב ומתבלים. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית. מסדרים את טבעות החציל והגבינה בצורת מניפה מעגלית.יוצקים את המלית עד 3/4 מגובה התבנית.אופים בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות כ- 40 דקות.מסעדת כפות תמרים, קיבוץ אילות, טל. 08-6358745

חומרים לבצק:
1/2 1 כוס קמח לבן
100 גרם חמאה
2 חלמונים
4 כפות חלב
1/2 כפית מלח
למלית:
2 חצילים גדולים וארוכים פרוסים בעובי 1 ס"מ
1 יח' גבינת עיזים
250 סמ"ק שמנת מתוקה
250 גרם ביצים
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט.

אופן ההכנה:
מכינים קודם את הבצק:

לתוך מעבד מזון מכניסים את הקמח והחמאה ומעבדים בפולסים קצרים.
מוסיפים את החלמונים והחלב וממשיכים לעבד כשתי דקות.
עוטפים בניילון ומקררים 3 שעות לפחות.

מורחים את החציל בעזרת מברשת במעט שמן זית וקולים בטוסטר פסים עד להשחמה. למילוי טורפים את הביצים והשמנת היטב ומתבלים.
מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית.
מסדרים את טבעות החציל והגבינה בצורת מניפה מעגלית.
יוצקים את המלית עד 3/4 מגובה התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות כ- 40 דקות.

מסעדת כפות תמרים, קיבוץ אילות, טל. 08-6358745

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר