ריזוטו מילנז

חומרים: מעט שמן זית1 בצל חתוך לקוביות קטנות של 0.5 X 0.5 ס"מ5 פטריות פורטבלו חתוכות דק½ פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות של 0.5 X0.5 ס"מכפית שום כתושמעט פטרוזיליה קצוצה – לפי הטעםכוס אורז עגולציר דגים או עופות – מה שמועדף עליכםאופן ההכנהףמאדים הבצל בשמן הזית החם.מאדים ירקות בסדר הבא: פטריות, אח"כ פלפל אדום, ולבסוף שום כתוש.מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, אח"כ את האורז ובוחשים.מוסיפים כל פעם מעט ציר רותח וכל הזמן בוחשים.כאשר הנוזל נספג באורז, מוסיפים עוד מעט מן הציר – תהליך זה נמשך כ-20-25 דקות או עד שהאורז רך ומוכן למאכל.יוצקים ישר לצלחת ומגישים.שימו לב:לא ניתן להכין ריזוטו יום לפני – זהו תבשיל שברגע שמוכן יש להגישו.שף שבי בכר הוא מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"

חומרים:
מעט שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות קטנות של 0.5 X 0.5 ס"מ
5 פטריות פורטבלו חתוכות דק
½ פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות של 0.5 X0.5 ס"מ
כפית שום כתוש
מעט פטרוזיליה קצוצה – לפי הטעם
כוס אורז עגול
ציר דגים או עופות – מה שמועדף עליכם

אופן ההכנהף
מאדים הבצל בשמן הזית החם.
מאדים ירקות בסדר הבא: פטריות, אח"כ פלפל אדום, ולבסוף שום כתוש.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, אח"כ את האורז ובוחשים.
מוסיפים כל פעם מעט ציר רותח וכל הזמן בוחשים.
כאשר הנוזל נספג באורז, מוסיפים עוד מעט מן הציר – תהליך זה נמשך כ-20-25 דקות או עד שהאורז רך ומוכן למאכל.
יוצקים ישר לצלחת ומגישים.

שימו לב:
לא ניתן להכין ריזוטו יום לפני – זהו תבשיל שברגע שמוכן יש להגישו.

שף שבי בכר הוא מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"

תגובה אחת

  1. לצערי זה ממש לא ריזוטו אלה מילנז. במילנז יש חמאה ולא שמן זית. זעפרן ולא פפריקה. ציר ירקות גבינת פרצזן. יין לבן בצל קצוץ וקצת שום כתוש. מפתיע אותי ששף בכיר נותן את המתכון הזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר