תערובת תבלינים ג'רק ג'מייקנית

ג'רק הינה תערובת תבלינים שניתן להשתמש בה על עוף, בקר, דגים ופירות ים, כבש וספריבס. התערובת מכילה תבלין שנקרא אול ספייס שדומה לגרגרי פלפל אנגלי שגדל בג'מייקה וניתן להשיגו בחנויות תבלינים מתמחות ("עדן טבע", "לגעת באוכל" ועוד). אם מחליטים לערוך ארוחה בסגנון קאריבי, ניתן לצרף לג'רק גם אננס ובננות ירוקות צלויות לצד הבשר.חומרים לתערובת הג'רק:2 כפות עלי טימין טרי1 כפית מלח2 כפיות סוכר1 כפית אול ספייס טחון1/2 כפית אגוז מוסקט1/2 כפית קינמון1 פלפל חריף קצוץ דק (הוצאת הגרעינים ממתנת את החריפות)1 כפית פלפל שחור3 כפות רוטב סויה1 כף שמן קנולה1 כף חומץ לבן1 כוס מיץ אננס או מיץ מנגואופן ההכנה: מערבבים את כל מרכיבי התערובת במעבד מזון.מורחים את התערובת על בשר או דגים משפשפים את התבלינים כך שייכנסו לכל החריצים.שופכים על הכל את המיץ ומערבבים היטב.משרים כשעתיים.צולים על גריל חם ומורחים עם מכחול מתערובת התבלינים והמיץ  תוך כדי צלייה .סדנאות "הבוחשות בקדירה" בקיבוץ אייל: סדנת סטייקים, סדנת פירות ים, סדנת ארוחה באריזות נייר וקופסאות עלי בננה, סדנת אכילה בעזרת "המזלג של אלוהים" אוכלים בידיים, סדנאות אקזוטיות מסביב לגלובוס, בישול חוץ- טאבון , מעשנת, טנדורי. המקום יכול להכיל אירועים פרטיים ואירועי חברה עד 60 איש.

ג'רק הינה תערובת תבלינים שניתן להשתמש בה על עוף, בקר, דגים ופירות ים, כבש וספריבס. התערובת מכילה תבלין שנקרא אול ספייס שדומה לגרגרי פלפל אנגלי שגדל בג'מייקה וניתן להשיגו בחנויות תבלינים מתמחות ("עדן טבע", "לגעת באוכל" ועוד). אם מחליטים לערוך ארוחה בסגנון קאריבי, ניתן לצרף לג'רק גם אננס ובננות ירוקות צלויות לצד הבשר.

חומרים לתערובת הג'רק:
2 כפות עלי טימין טרי
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
1 כפית אול ספייס טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית קינמון
1 פלפל חריף קצוץ דק (הוצאת הגרעינים ממתנת את החריפות)
1 כפית פלפל שחור
3 כפות רוטב סויה
1 כף שמן קנולה
1 כף חומץ לבן
1 כוס מיץ אננס או מיץ מנגו

אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי התערובת במעבד מזון.

מורחים את התערובת על בשר או דגים
משפשפים את התבלינים כך שייכנסו לכל החריצים.
שופכים על הכל את המיץ ומערבבים היטב.
משרים כשעתיים.
צולים על גריל חם ומורחים עם מכחול מתערובת התבלינים והמיץ  
תוך כדי צלייה .

סדנאות "הבוחשות בקדירה" בקיבוץ אייל: סדנת סטייקים, סדנת פירות ים, סדנת ארוחה באריזות נייר וקופסאות עלי בננה, סדנת אכילה בעזרת "המזלג של אלוהים" אוכלים בידיים, סדנאות אקזוטיות מסביב לגלובוס, בישול חוץ- טאבון , מעשנת, טנדורי. המקום יכול להכיל אירועים פרטיים ואירועי חברה עד 60 איש.

תגובה אחת

  1. סליחה על התגובה אבל בתבלין הזה אין כמות כזו של תבלינים וכמה תבלינים מיותרים כאן כמו קינמון ואגוז מוסקט וחומץ במקום זה יש בפנים זנגוויל טרי, מיץ ליים טרי. כוסברה ופטרוזיליה טריים ובצל ירוק טרי. וגם קצת דבש וסוכר חום. ולאול(ד) ספייס קוראים בעברית פלפל אנגלי. ובחלט אפשר להשתמש במילה הזו אז גם יבינו מה אתם רוצים. (זה אגב התבלין העיקרי אצל הג'מאייקנים) וכמובן פלפלים חריפים טחונים. יבשים או טריים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר