מרכיבים (ל- 6 מנות)
לסלט:
12 – 15 עלי חסה יפים
אריזה אחת של תערובת עלי בייבי
3 צנוניות
3 עגבניות
טבעות בצל
בצל ירוק
20 – 25 פטריות פורטבלו גדולות ושטוחות, ללא הרגל
50 גר' גבינת פטה מגוררת
לרוטב הסלט
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
2 כפות חומץ בן יין אדום
1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כף ועוד כפית מיץ לימון טרי
1 כפית דבש
1/4 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס
לרוטב עבור הפטריות
2 כפות גדושות של מיונז
2 כפות חומץ
2 כפות שמן סויה או תירס
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 כפית רוטב צ'ילי מתוק (ניתן לקנות מוכן)
1 כף סוכר
1 שן שום כתושה
קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שמים את מרכיבי כל אחד מהרטבים בתוך צנצנת עם מכסה תואם, סוגרים ומנערים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך, מניחים במקרר עד להגשה. קורעים את עלי החסה בידים לרצועות, את הצנוניות פורסים, את העגבניה מחלקים לרבעים ופורסים לפרוסות ומערבבים יחד עם עלי הבייבי בקערה. מחממים גריל או מחבת עם מעט מאד שמן על להבה בינונית-גבוהה. מניחים את הפטריות כשהחלק העליון שלהן פונה כלפי הגריל/תחתית המחבת, יוצקים מעט מן הרוטב על כל פטריה כך שיספג מעט בתוכה. לאחר כ- 3 דקות הופכים את הפטריות (אם עובדים עם מחבת ולא עם גריל, זה הזמן להנמיך את הלהבה) צולים כך עוד דקה. מתבלים את הסלט ברוטב ומערבבים. מסדרים בצלחות הגשה רחבות את המנה.