ריזוטו בסגנון איטלקי עם ארטישוק

מצרכים ל- 4-5 מנות:8 ארטישוקים בשלים 4 כפות חמאה מיץ מלימון אחד בצל קטן, קצוץ דק 500 גרם אורז ריזוטו סוגת 750 מ"ל ציר עוף, ירקות או בשר כמה גבעולי פטרוזיליה קצוצים מלח ופלפל אופן ההכנה: יש לקטום את ראשי הארטישוק.קלפו את הגבעולים והסירו כל חלק עצי מדי. חתכו לאורך לרבעים. שפכו מיץ לימון על הארטישוקים על מנת למנוע השחרה. המיסו חמאה בסיר והוסיפו את הבצל לכמה רגעי טיגון עדין. שטפו את הארטישוקים משאריות מיץ הלימון והוסיפו לבצל בסיר. הגבירו את האש והוסיפו אורז ריזוטו סוגת תוך בחישה מתמדת. לאחר שתי דקות מוסיפים לאט ובהדרגה ציר ירקות/עוף/בשר. בוחשים. בשלו 15 עד 20 דקות עד שהאורז רך. תבלו במלח או פלפל על פי הטעם. הוסיפו את הפטרוזיליה, בחשו והגישו.

מצרכים ל- 4-5 מנות:
8 ארטישוקים בשלים
4 כפות חמאה
מיץ מלימון אחד
בצל קטן, קצוץ דק
500 גרם אורז ריזוטו סוגת
750 מ"ל ציר עוף, ירקות או בשר
כמה גבעולי פטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
יש לקטום את ראשי הארטישוק.
קלפו את הגבעולים והסירו כל חלק עצי מדי.
חתכו לאורך
לרבעים.
שפכו מיץ לימון על הארטישוקים על מנת למנוע השחרה.
המיסו חמאה בסיר והוסיפו את הבצל לכמה רגעי טיגון עדין.
שטפו את הארטישוקים משאריות מיץ הלימון והוסיפו לבצל בסיר.
הגבירו את האש והוסיפו אורז ריזוטו סוגת תוך בחישה מתמדת.
לאחר שתי דקות מוסיפים לאט ובהדרגה ציר ירקות/עוף/בשר.
בוחשים.
בשלו 15 עד 20 דקות עד שהאורז רך.
תבלו במלח או פלפל על פי הטעם.
הוסיפו את הפטרוזיליה, בחשו והגישו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר