שתי הצעות מקוריות לאורז מתובל. הפטנט הוא בישול האורז עם תיונים, שמעניקים לאורז טעמים וניחוחות ייחודיים, ומאפשרים לגוון ולהפתיע בכל פעם עם טעם אחר.
חומרים:
3 כוסות אורז בסמטי
5 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן
1 כפית מלח
3 תיונים לטעמכם [מומלץ – צ'אי בדואי של ויסוצקי, חליטת לימונית-לואיזה-מליסה מסדרת "ניחוחות הגליל" של ויסוצקי]
אופן ההכנה:
מטגנים קלות את האורז בסיר, על להבה בינונית.
מוסיפים מים רותחים ומלח.
מניחים את התיונים בסיר.
מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה מאוד.
ממתינים 5 דקות ומוציאים את התיונים.
הצעת הגשה:
אפשר לערבב עם המון ירוקים קצוצים [נענע, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק], או לפזר תערובת אגוזים שהקפצנו עם בצל מטוגן.