חומרים (ל 4- 6 מנות):
2 כוסות אורז לבן
2 בצלים קצוצים
חצי כוס שמן זית
מלח
סוכר או סילאן
3 כוסות מים
50 גרם צימוקים לבנים
50 גרם משמישים יבשים קצוצים
50 גרם תמרים או תאנים יבשים קצוצים
50 גרם צנוברים
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים את הבצל עד להזהבתו.
מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לטגן.
לאחר מספר דקות מוסיפים גם את האורז ומטגנים מספר דקות נוספות.
מוסיפים את המים (רצוי חמים).
מתבלים במלח, סוכר או סילאן.
בודקים את התיבול ומתקנים לפי הצורך.
מכסים במכסה ומבשלים 30 דקות על אש קטנה.