מג'דרה מבורגול והרבה בצל מוזהב

מתכון פשוט וקל להכנה, הכולל חלבון מושלם (בזכות השילוב של דגנים וקטניות) ועשיר בטעם מתוק-חריף ובצבע זהוב של בצל מטוגן-מאודה.חומרים:חצי כוס בורגולרבע כוס עדשים ירוקות או שחורות2 בצלים גדולים קלופים וקצוציםצרור פטרוזיליה קצוצה2-3 עלי דפנהכף שמןקורט מלח רבע כפית פלפל שחור טחוןרבע פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב חריף)אופן ההכנהשוטפים היטב את העדשים ומניחים בסיר עם כליטר מים ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה. מחלישים מעט את האש ומבשלים על אש בינונית עד ריכוך העדשים (כ-30-40 דקות). משליכים את עלי הדפנה ומסננים.בינתיים, משרים את הבורגול בחצי ליטר מים רותחים למשך 10-15 דקות. מסננים היטב.על אש בינונית מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר עם מכסה מתאים. מוסיפים את הבצל ומערבבים היטב, מכסים במכסה. מסירים את המכסה ומערבבים את הבצל מדי 1-2 דקות, עד שכל הבצל מקבל צבע זהוב-חום. מסירים מהאש.בסיר או בקערה, מערבבים את כל המרכיבים למעט הבצל. הגשה:מעבירים לקערת הגשה ומקשטים מלמעלה בערימה גדולה של בצל מוזהב.עשרות מתנדבי "מועדון הקטיף" של לקט ישראל קטפו ביום שישי 27.7 במושב נהלל כ-6 טונות של בצל, כולם מועברים לחלוקה למאות משפחות נזקקים בכל הארץ. הקטיף הבא יתקיים ביום שישי 31 באוגוסט 2012. להרשמה לקטיף, לפרטים נוספים והצטרפות ל"מועדון הקטיף":09:7441757, שלוחה 202, 052-5345265 , ההשתתפות איננה כרוכה בתשלום ומתקיימת בתיאום מראש במהלך כל החופש הגדול.

מתכון פשוט וקל להכנה, הכולל חלבון מושלם (בזכות השילוב של דגנים וקטניות) ועשיר בטעם מתוק-חריף ובצבע זהוב של בצל מטוגן-מאודה.

חומרים:
חצי כוס בורגול
רבע כוס עדשים ירוקות או שחורות
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
2-3 עלי דפנה
כף שמן
קורט מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
רבע פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב חריף)

אופן ההכנה
שוטפים היטב את העדשים ומניחים בסיר עם כליטר מים ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה. מחלישים מעט את האש ומבשלים על אש בינונית עד ריכוך העדשים (כ-30-40 דקות). משליכים את עלי הדפנה ומסננים.
בינתיים, משרים את הבורגול בחצי ליטר מים רותחים למשך 10-15 דקות. מסננים היטב.
על אש בינונית מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר עם מכסה מתאים. מוסיפים את הבצל ומערבבים היטב, מכסים במכסה. מסירים את המכסה ומערבבים את הבצל מדי 1-2 דקות, עד שכל הבצל מקבל צבע זהוב-חום. מסירים מהאש.
בסיר או בקערה, מערבבים את כל המרכיבים למעט הבצל.

הגשה:
מעבירים לקערת הגשה ומקשטים מלמעלה בערימה גדולה של בצל מוזהב.

עשרות מתנדבי "מועדון הקטיף" של לקט ישראל קטפו ביום שישי 27.7 במושב נהלל כ-6 טונות של בצל, כולם מועברים לחלוקה למאות משפחות נזקקים בכל הארץ. הקטיף הבא יתקיים ביום שישי 31 באוגוסט 2012.
להרשמה לקטיף, לפרטים נוספים והצטרפות ל"מועדון הקטיף":
09:7441757, שלוחה 202, 052-5345265 , ההשתתפות איננה כרוכה בתשלום ומתקיימת בתיאום מראש במהלך כל החופש הגדול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר