חומרים לבצק פריך מתוק לקלתיות:
200 גרם חמאה קרה
300 קמח מנופה
1/2 כפית מחית מקלות וניל
80 גרם סוכר
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
להכניס למעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה.
לעבד עד קבלת פירורים ולהוסיף את הביצה.
לעבד עוד כמספר שניות, עד איחוד החומרים.
לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעתיים.
לרדד את הבצק לעובי של כ 3-4 מ"מ ולרפד את התבנית בבצק.
לאפות ב- 160 מעלות כ-15 דקות.
מלית דבש ושוקולד לבן:
150 מל' שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד לבן
200 גרם דבש
אופן ההכנה:
להרתיח את השמנת המתוקה ולצקת על השוקולד הלבן.
להוסיף את הדבש ולערבב היטב.
לצקת על הקלתית האפויה ולהכניס למקרר.
קישוט קרמל:
60 גרם סוכר
50 גרם מים
125 גרם שמנת מתוקה
15 גרם חמאה
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר את המים והסוכר עד לקבלת קרמל.
מוסיפים בזהירות את השמנת הרותחת.
מערבבים היטב.
מצננים מעט ומוסיפים את החמאה.
מצננים לטמפרטורת החדר, לערבב מדי פעם.
לצקת על מילוי השוקולד שהתקשה למחצה.
בעזרת קיסם ליצור צורות .
להחזיר לקירור עד התייצבות.
ה"קישריה" מתמחה בהכנת קישים טריים הנאפים במקום.
כצנלסון 147 גבעתיים, בנוסף ניתן להזמין משלוחים ולקחת בטייק אווי.
www.quicheria.co.il