ברכות נלוות למנה המסורתית:
"שתהא שנה זו טובה ומתוקה ושיצאו חבושי עמך ישראל ממאסרם לאורה"
חומרים לעוף:
עוף שלם במשקל 2.5 ק"ג נקי משומן ונוצות
1 כף וחצי תבלין גראם מסאלה (להשיג בחנויות התבלינים)
½ כף שטוחה פפריקה חריפה
1 כפית מלח גס
1 כף שטוחה כוסברה טחונה
½ צי כוס רסק עגבניות
½ חצי כוס חלב קוקוס
3 שיני שום קצוצות
חומרים לצ'טני וחבושים:
4 חבושים גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
4 כפות שמן סויה
½ בצל סגול קצוץ
¼ רבע כפית מלח
½ כוס סוכר
חופן קטן של כוסברה טריה קצוצה
½ כוס מים
אופן ההכנה:
הכנת העוף:
לערבב את כל החומרים ביחד ולמרוח היטב מכל צדי העוף.
להשרות במקרר כשעתיים.
לחמם תנור לחום של 180 מעלות ולצלות בתנור במשך כ-20 דקות.
להפוך את העוף על בטנו ולצלות כ-20 דקות נוספות.
אל תשכחו למזוג מהמרינדה על העוף כל 10 דקות.
הכנת הצ'טני:
להניח בסיר את כל החומרים מלבד הכוסברה, ולבשל תוך כדי ערבוב על חום בינוני בערך כ-20 דקות – עד לקבלת מרקם של ריבה.
להוסיף את הכוסברה בסוף הבישול.
הגשת המנה:
להגיש לצד אורז לבן.
לפרק את העוף בשולחן בידיים, ולמזוג מעט מהצ'אטני על העוף.
מסעדת Minna Tomei במרכז קסטרא חיפה, טל. 04-6668080