סלט תאילנדי חם

סלט תאילנדי חם של עלי מנגולד, כרישה, אשכולית אדומה, בוטנים ושיפודי סינטה ברוטב תמרים ותמרהינדי

סלט תאילנדי חם של עלי מנגולד, כרישה, אשכולית אדומה, בוטנים ושיפודי סינטה ברוטב תמרים ותמרהינדי

ברכות נלוות למנה המסורתית:
"שנהיה לראש ולא לזנב"
"שנפרה ונרבה כדגים"

חומרים לשיפודי הסינטה:
150 גרם קוביות סינטה
מלח
פלפל שחור גרוס
3 שיפודי במבוק קטנים

חומרים לסלט החם:
8 עלי מנגולד חתוכים לרצועות
1 כרישה קצוצה החלק הלבן בלבד
פילטים מ-1 אשכולית אדומה
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 קישוא צהוב ללא ליבה חתוך לרצועות
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
חופן קטן עלי כוסברה
חופן קטן עלי בזיליקום
חופן קטן עלי נענע
חומרים לרוטב תמרהינדי ותמרים
¼ כוס תמרים ללא גלעין
2 כפות רוטב תמרהינדי
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
½ פלפל צ'ילי אדום
2 שיני שום
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
¾ כוס שמן סויה

אופן ההכנה:
הכנת שיפודי הסינטה:
משפדים את הסינטה ומתבלים את הבשר.
מחממים מחבת פסים לחום גבוה ומוסיפים את הבשר – יש לבשל עד מידת צלויה רצויה (מדיום = כ-4-5 דקות) ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:
טוחנים בבלנדר או במג'ימיקס את כל החומרים מלבד השמן.
מוסיפים את השמן בזילוף איטי וטוחנים עד קבלת רוטב מגובש ואחיד.
מומלץ לאחסן בקירור.

הכנת הסלט:
מחממים 4 כפות שמן סויה במחבת לחום גבוה.
מקפיצים את הכרישה במשך כחצי דקה ומוסיפים פלפל אדום, קישוא ומנגולד.
ממשיכים להקפיץ את הסלט במשך כדקה ומוסיפים את התיבול, האשכולית ועשבי התיבול.
מניחים על צלחת ההגשה.

הגשת המנה:
מסדרים את השיפודים על הסלט החם ומזליפים מרוטב התמרים.

מסעדת Minna Tomei במרכז קסטרא חיפה, טל. 04-6668080

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר