כמות סועדים: 4
זמן ההכנה: 25 דקות
משך בישול: 1 שעה
חומרים:
עוף מס' 2, כ- 1.8 ק"ג
60 גרם מחמאה ללא מלח
שמן טיגון
60 מ"ל ברנדי
2 בצלי שאלוט קצוצים דק
500 מ"ל סיידר תפוחים מוגז
150 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
250 מ"ל שמנת פרווה לבישול
200 גרם תפוחי עץ מוזהב
אופן ההכנה:
חותכים את העוף ל- 4 או 8 נתחים.
מתבלים במלח ופלפל.
מחממים חצי מכמות המחמאה ומעט שמן, ומטגנים קלות את נתחי העוף כשצד העור למטה תחילה, עד להשחמה קלה.
שופכים את עודפי השומן ומחזירים את נתחי העוף למחבת.
מוסיפים את הברנדי (זהירות מהאש) – חשוב להניח מכסה ליד המחבת במידה ונצטרך לכבות את האש.
מוסיפים את בצל השאלוט וממשיכים בבישול איטי עד לריכוך אך ללא השחמה. מוסיפים את הסיידר, מכסים וממשיכים בבישול עוד 15 דקות, ולאחר 10 דקות הופכים את העוף.
בינתיים מקפיצים את הפטריות ביתרת המחמאה כשהמחבת מכוסה במשך 4 דקות.
מוסיפים את הפטריות, נוזלי הבישול והשמנת לעוף, וממשיכים לבשל במשך 5 דקות.
מוציאים את העוף ושומרים בצד.
ממשיכים לבשל את הרוטב עוד 10 דקות על אש נמוכה עד לצמצום הרוטב.
מחזירים את העוף, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש למינימום לעוד כ- 5 דקות.
חותכים את התפוחים לרבעים, מוציאים את הליבה ומטגנים קלות במחמאה.
הגשה:
מגישים את העוף במרכז הצלחת עם רוטב מעל.
מקשטים עם פלחי התפוחים המטוגנים.